Turnaj Obecního úřadu Nespeky

Poříčí si ve finále poradilo s domácími Nespeky

Nespeky – Fotbalisté Poříčí nad Sázavou se stali za stálého deštivého počasí, na těžkém, ale dobře připraveném trávníku, vítězi 9. ročníku turnaje OÚ v Nespekách. Hrálo se 2 x 35 minut.

První semifinále mezi domácími (I. B třída) a Kamenicí (III. třída Praha východ) skončilo v normální hrací době nerozhodně 3:3, ale při penaltách byli překvapivě stoprocentně úspěšní nespečtí hráči, kteří v sezoně měli problémy a neustále exekutory penalt střídali.

Druhé semifinále se stalo jasnou záležitostí Poříčí nad Sázavou (I. B třída), které pod novým trenérem Petrem Čermákem deklasovalo 7:0 Dolní Počernice (I. A třída Praha), když se hattrickem blýsknul Trpišovský.

V boji o bronz se střetly pražské celky a v duelu byly úspěšnější Dolní Počernice, které porazily Kamenici 4:1.

Finálový souboj přinesl souboj dvou mužstev, které se střetávají v soutěži I. B třídy, ale také jsou od sebe pět kilometrů vzdálené. Domácí vzali zápas zbytečně velmi prestižně, dojížděli souboje na těžkém terénu i za hranicí regulérnosti. Přesto si Poříčí v prvním poločase díky trefám M. Stibůrka po kombinaci Kupši s Trpišovským a tečovanou střelou Braného z dvaceti metrů, vypracovalo dvougólový náskok.

Po přestávce Nespeky snížily Burianem a nakopávanými míči si vytvořily tlak. V cestě za vyrovnáním jim ale stál brankář Kumšta a někdy nepřesná koncovka. Poříčí mělo do otevřené domácí obrany, také několik příležitostí, ale stav 1:2 se již nezměnil a Poříčí slavilo vítězství v turnaji.

Pořadí

1. SK Posázavan Poříčí nad Sázavou
2. Sokol Nespeky
3. Sokol Dolní Počernice
4. SK Kamenice