Šeberov – Nespeky

Nespeky nastřílely do sítě Šeberova šest gólů

Praha – Účastník fotbalové I. B třídy Sokol Nespeky odehrál první přípravné utkání na jarní část sezony na umělé trávě na Šeberově, kde místní tým rozstřílel šesti góly.

Šeberov – Sokol Nespeky 0:6

 

Od úvodních minut byly Nespeky lepším mužstvem. Ve 22. minutě otevřel skóre svým prvním gólem v nespeckém dresu Dušan Maslák po nechytatelné střele z hranice velkého vápna. Ve 31. minutě byl atakován domácí obránce Adámkem a Maslákem a v nouzi si vstřelil vlastní branku. Do poločasu se po ideální přihrávce Karla Nachtmana trefil opět Maslák.

Ve druhém poločase došlo ke změnám v sestavě, ale výkon Nespek byl i nadále velice dobrý. Další branku přidal v 55. minutě Pavlík z penalty, když byl ve vápně sražen Kalenda. Po další velice pěkné akci přidal v 73. minutě křížnou střelou gól V. Kulhavý. Poslední branka byl výstavní. M. Rosenvald vyslal do brejku Masláka, který zpětnou přihrávkou našel Kalendu, a ten podtrhl účet zápasu.

Branky: 22., 44. Maslák, 31. vlastní, 55. Pavlík (z PK), 73. V. Kulhavý, 85. Kalenda. Poločas: 1:1.

Sokol Nespeky: Králíček – M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík, Kapr – Myslivec, Presl, Kalenda, Charvát – Maslák, Adámek. Střídali: V. Kulhavý, Čáp.

Trenér Nespek Petr Novotný vysoké vítězství nepřeceňoval, i když ho potěšilo: „Utkání s Šeberovem určitě splnilo svůj účel. Někteří hráči byli na hřišti poprvé od posledního podzimního utkání, takže mě výkon překvapil. Vítězství nepřeceňuji, jsme teprve na začátku přípravy a upřímně řečeno, soupeř nám vysoké vítězství hodně usnadnil.“

Další přátelské utkání sehraje Sokol Nespeky v sobotu 19. února od 10 hodin na hřišti Slavoje Podolí s místním týmem.