Nespeky -Sokol Popovice

 

 

 

Nespečtí hráči měli lehčí nohy

Benešov – Fotbalové týmy Sokol Nespeky (I. B třída) a Sokol Popovice se potkaly na soustředění v Mozolově a při návratu se v neděli střetly v přátelském utkání na umělé trávě v Benešově. Lehčí nohy nakonec měli nespečtí hráči.

Sokol Nespeky – Sokol Popovice 4:1

 

Částečná únava byla znatelná na hře obou mužstev. Po opatrném začátku se začal prosazovat favorit z Nespek. V 18. minutě se prosadil navrátilec v nespeckém dresu Kadlec – 1:0. Za deset minut se dostal k odraženému míči Čáp a zvýšil na 2:0. Nespeky kontrolovaly hru a mohly své vedení do poločasu zvýšit. Největší šanci promarnil Myslivec, který v ideální pozici slabě vystřelil a obránce Popovic mu střelu z brankové čáry vykopl.

Popovice hrozily z ojedinělých protiútoků, ale obrana Nespek společně s brankářem Tylingrem situace vyřešila.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídaly. V 50. minutě chybovala obrana Popovic a další branku, již druhou v utkání, přidal Kadlec – 3:0. V 72. minutě přišlo na řadu nedáš – dostaneš. Nespecký T. Rosenvald šanci neproměnil, naopak P. Slepička z následného protiútoku chytrou střelou snížil na 3:1.

Nespeky byly po celé utkání lepším mužstvem a své vedení pojistily v 80. minutě Kalendou po přesné přihrávce Chába 4:1. V závěru mohl Kalenda výhru navýšit, když dvakrát běžel z poloviny na brankáře Popovic, ale ani jednou neuspěl.

Trenér Nespek Petr Novotný měl z výkonu hráčů po těžkém soustředění radost. „Do utkání jsme nastoupili z plné přípravy, ale stejně na tom byl i náš soupeř. Přesto byl zápas celkem kvalitní. Jsem rád, že se nám vyprazdňuje marodka a do utkání jsem mohl použít další hráče. Potěšil mne výkon Kadlece, který se vrátil z hostování.“

Branky: 18. a 50. Kadlec, 28. Čáp, 80. Kalenda – 72. P. Slepička. Poločas: 2:0.

Sokol Nespeky: Tylingr – M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík, Kapr – Párys, Presl, Myslivec, Čáp – Kadlec, T. Rosenvald. Střídali: Kalenda, Cháb, V. Kulhavý.

Sokol Popovice: Červ (P. Heřmánek) – Hocek, Vl. Slepička, Hovorka, Kašpar – Vondruška, Žížala (Veselý), Kaucký (Kropáček), Kopecký – M. Heřmánek, Dvořák (P. Slepička).

Další utkání sehrají Nespeky v sobotu 5. března v Uhříněvsi od 10.30 s mužstvem Benice.