U19: Bystřice – Nespeky 2:2 (0:2)


Dorostenci v rámci 17.kola cestovali do Bystřice. V prvním poločase se dostali po gólech Adama Kulhavého a Jakuba Kumpošta do zaslouženého vedení 2:0. Ve druhé půli kvalita hry opadla, hosté po hodině hry snížili na 2:1 a v nastaveném čase dokonce vyrovnali na konečných 2:2.

V dnešním zápase jsme postrádali dva tradiční defenzivní pilíře. Kromě dlouhodobě zraněného Lukáše Doležala tentokrát chyběl i David Straka. Operativně vytvořená stoperská dvojice složená z Vojty Gryce a Matěje Pavlíčka si nevedla zle, ovšem ne vždy zachytila náběh rychlonohého útočníka domácích. Víceméně pouze z takových akcí byla Bystřice nebezpečná. Spoléhala se především na pevnou obranu a dlouhé nákopy vpřed. Střed hřiště jsme poměrně brzy opanovali. I díky tomu, že domácí spíše vyčkávali před vlastní šestnáctkou na to, co podnikneme. Dostatečnou šířku hřiště jsme využívali zejména po levé straně, kde především Adam Kulhavý motal hráčům soupeře hlavy i nohy. V 18. minutě po jedné z takových akcí sám zakončil a tečovaná střela propadla do bystřické branky. Ve 30. minutě se po rohovém kopu do odraženého míče nekompromisně opřel Jakub Kumpošt a zvýšil naše vedení. Tři úniky domácích v první půli brankou neskončily. Jednou zakročil Honza Kříž, jednou šla střela vedle a do třetice již za překonaným brankářem výborně na brankové čáře zasáhl Matěj Pavlíček.

V druhém poločase Bystřice přidala na důrazu. Hra byla rozkouskovaná a příliš pohledných akcí k vidění nebylo. Nedovolené zákroky střídala autová vhazování a míč se pohyboval především ve středu hřiště. Už se nám nedařilo držet delší dobu míč na vlastních kopačkách a naše převaha ve středu pole se pomalu vytrácela. V 61. minutě jsme lacinou individuální chybou nabídli domácím snížení na jednobrankovou ztrátu. Nepříliš pohledná kopaná, při které neměl ani jeden celek výrazněji navrch, pokračovala. Pár nadějných akcí jsme ve vstřelení gólu nepřetavili a domácí svůj další únik středem hřiště také ve vyrovnání neproměnili. Jenže v nastaveném čase se už domácí útočník ze samostatného úniku prosadil a v samotném závěru zápasu nás o výhru připravil. K zamyšlení je naše jarní bilance druhých poločasů. Všechny tři jsme prohráli dvoubrankovým rozdílem.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, Vojta Gryc, Matěj Pavlíček, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Martin Kačírek, Jakub Kumpošt, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, Dan Vošický, střídající: Pavel Šiňor