A-tým: SK Lhota – TJ Nespeky 3:0 (3:0)


V úvodním kole jarní části se žádné velké překvapení nekonalo. Favorizovaná Lhota, které po podzimní části patřila 3. příčka, si doma hladce poradila s naším áčkem a vyhrála 3:0. Všechny tři góly padly v prvním poločase v rozmezí 6 minut. Přestože naši hráči zlepšili svůj výkon ve druhém poločase, tak na výsledku se už nic nezměnilo.

V prvním poločase se hrálo za velmi nepříznivého počasí, kdy hodně pršelo a domácí tomu přizpůsobili svou hru. Soupeř na rozdíl od nás hru zjednodušil, a dlouhými nákopy hledal své útočníky. Naopak my chtěli kombinovat, ale na těžkém terénu jsme chybovali v rozehrávce a soupeř naše chyby trestal. V 17.min neudržel náš brankář střelu z vápna a odražený míč uklidil do branky rodák z Nigérie Mcdon Mbah – 1:0. Druhý gól přidal o čtyři minuty později po krásné střele z dálky Jakub Hájek. V této fázi zápasu jsme se dopouštěli řady chyb a po jedné z nich využil Michal Houžvička volného prostoru ve středu hřiště a technickou střelou přidal třetí gól.  Naše jediná šance přišla asi deset minut před koncem poločasu, ale Petrkovu střelu vyrazil domácí brankář na roh.

Do druhého poločasu udělal trenér dvě změny v sestavě a naše hra se výrazně zlepšila. Po většinu druhé půle jsme byli lepším týmem, ale žádnou vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Naše příležitosti přicházely především ze standardních situací, ale nadějné pokusy mířily obvykle těsně mimo. Domácí měli ve druhém poločase pouze jednu šanci, kterou ale Drážek zlikvidoval.

K utkání se vyjádřil i trenér mužstva Jarda Tesař: „Začalo se za nevlídného počasí, pak přišly kroupy a několik minut se nehrálo. Když se začalo hrát, tak jsme brzo dostaly tři rychlé góly a v podstatě bylo po zápase. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho oklepali, a až v závěru poločasu měl šanci Peterka, ale trefil pouze hráče na brankové čáře. Druhou půli jsme prostřídali, hra se výrazně zlepšila, byli jsme lepší než soupeř, hrálo se převážně na polovině domácích, ale žádnou vyloženou šanci jsme si nevytvořili, byly to spíše takové pološance, které jsme ale nevyřešili správně.  Domácí hrozili z rychlých protiútoků, ale na rozdíl od první půle už tak nebezpeční nebyli. Každopádně ty góly si dáváme v podstatě sami po našich hrubých, až dětských, chybách. Budeme se z toho muset poučit a začít hrát to, co jsme hráli na podzim – soustředěný, koncentrovaný výkon od první do devadesáté minuty. Jediné pozitivní na tomto zápase je náš výkon ve druhém poločase, ta už svou kvalitu měla, ale za stavu 3:0 už je to pozdě.“

záznam utkání SK Lhota – TJ Nespeky bychom měli najít zde: