B-tým: Sokol Jankov – TJ Nespeky B 2:3 (1:1)


Ve 4.kole OP se utkaly týmy, které se v loňské sezóně pohybovaly v popředí soutěžní tabulky, ale letos byly zatím oba bez bodu. Do vedení šel domácí Jankov, ale pak Pešta do poločasu vyrovnal, a ve druhé půli otočil výsledek utkání. Domácí ještě z pokutového kopu vyrovnali, ale Pešta 6 minut před koncem svým třetím gólem rozhodl o našem vítězství.

Jednoho letního večera na hřišti pod starou lípou,
vedoucí jankovské kantýny vyvalil soudeček s pípou,
nebylo to posvícení, byla to však neděle,
kdy se v obci mezi kopci nalévaly korbele…

Populární hit „Elektrický valčík“ z dílny autorů Svěráka a Uhlíře přesně vystihuje elektrizující atmosféru utkání 4. kola OP Jankov – Nespeky, které lze též označit jako boj o přeborový suterén, neboť právě tam se po 3. odehraných kolech oba celky (ve společnosti Čerčan) usadily.

V útulném sportovním areálu, jehož dominantou je majestátní lípa, tyčící se přímo nad lavičkou hostů, skutečně pracovník tamní nálevny po závěrečném hvizdu přesného soudce Murgače plnil všem 45. domácím fandům půllitry pěnivým mokem. Ovšem tím nejčernějším z černých, neboť jankovští borci nezvládli koncovku utkání a Nespeky si tak z malebné vsi odvezly všechny tři body!

V poslední době řádí v Nespekách vedle častých silničních kontrol i rozsáhlá marodka, tudíž byli do ostře sledovaného šlágru o první soutěžní body povoláni na pomoc „Blaničtí rytíři“ ze staré gardy Kumpošt s Drncem, určitou zajímavost pak představovala účast brankářské rodiny Vejvodů – syna v brance jistil otec na střídačce.

Od počátku zápasu bylo patrné, že soupeř je z kategorie tzv. „hratelných“ a nedisponuje ničím, čím nás může na skvěle připraveném pažitu překvapit … Z omylu nás vyvedl již po 17. minutách hry domácí kanonýr Ždych utěšenou střelou z „trestňáku“. Za dalších 10 minut stihl srovnat score Pešta a do kabin se šlo smírně 1:1.

Nedlouho po změně stran se opět prosadil produktivní Pešta a zápas se zdál být „zlomen“… Bohužel, po řadě selhání v koncovce, kdy jsme zahodili i nezahoditelné, využili domácí lehkovážnosti našich zadáků a vynutili si pokutový kop, jehož pomocí se dotáhli na 2:2. Výhodu v podobě penalty jsme poté dostali i my, ovšem velezkušený exekutor Pohořelý vršovickým dloubákem domácího Málka nepřelstil! Následně Jankov ožil a dlouhými balony zle zatápěl naši defensivě, nicméně v 84. minutě Pešta dokonal hattrick – na levé straně ukázkově tzv. „udělal“ svého strážce a v plné rychlosti trefil přesně za 3 body! Závěrem přeji brzké zahojení tržné rány kapitána Rubliče, jež i s tímto handycapem, byť odborně ošetřeným, příkladně odbojoval plných 90 minut + nastavení.

Sestava: Vejvoda ml. – Tůma, Rublič P., Matyášek, Tyrner – Hamajda, Sysel, Pohořelý, Pešta (90′ Drnec) – Kumpošt (88′ Cháb), Vojkůvka. Do branky byl ještě připraven Vejvoda st.

O góly se podělili Ždych 2x s Peštou 3x.