B-tým: TJ Nespeky B – Jiskra Struhařov 1:0 (0:0)

Přestože zápas „béčka“ skončil hubeným výsledkem 1:0, tak od první minuty bylo utkání velmi zajímavé, a bylo na co koukat. Krátce po zahájení utkání zahrál v pokutovém území rukou hostující Kabát, a rozhodčí Štika ukázal hned v první minutě na penaltový puntík. Bohužel Hamajda pokutový kop neproměnil. Následně se střídaly velké gólové šance na jedné i na druhé straně. Nicméně v tomto utkání si zaslouží největší slova uznání především oba gólmani. Byl to takový souboj generací, na jedné straně 20-ti letý Michael Frýdl, a na straně Struhařova nestárnoucí Pavel Pessr, který v den zápasu oslavil 45.narozeniny. 

Oba předváděli skvělé zákroky, a především díky nim se skóre dlouho neměnilo. Za Struhařov byl střelecky nejaktivnější Aleš Strnad, na naší straně byla plejáda neúspěšný střelců o něco větší, ale výsledek byl stejný. Do kabiny se šlo za stavu 0:0.

Nástup do druhého poločasu měly lepší Nespeky. Nejprve z dobré pozice netrefil bránu Kratochvíl, potom Hamajdovu hlavičku vytáhl na roh Pessr, a neujala se ani střela Radka Šírla, kterou opět zlikvidoval skvělý gólman hostí. V 58.min měl nejprve velkou šanci nespecký Petr Holý, ale na zakončení potřeboval více času, než mu hosté dopřáli.  Následoval rychlý protiútok, kdy šli hosté do přečíslení tři na jednoho, ale naštěstí to skončilo střelou do boční sítě. Z našeho pohledu přišla nejkrásnější akce v 66.min. Na vlastní polovině si převzal balón Láďa Sysel, předvedl parádní sólo, cestou si narazil s Kratochvílem, a nakonec uklidil míč k pravé tyči – 1:0. Krátce poté jsme mohli rozdíl ve skóre navýšit, ale Vojkůvkovu střelu do prázdné brány na čáře vykopl Kabát, a o minutu později opět čaroval Pessr.

A pak to přišlo. 73 min, brutální faul hostujícího Yaremka na Radka Šírla, okamžitá reakce a strčení do soupeře, a následně vyloučení pouze našeho hráče. Nechci polemizovat o červené kartě, jednou je to nesportovní chování a nechť jsou za to hráči vylučováni. Ale co zákrok Yaremka? Věřím, že to bylo jen špatné momentální rozhodnutí, a že nechtěl našeho hráče zranit, ale takto skočit do souboje podrážkou napřed, to mohlo dopadnout hodně špatně. Je s podivem, že rozhodčí, který měl celou situaci jak na dlani, a sám uhýbal vlastní nohou, že udělil pouze ŽK. Celé utkání odřídil poměrně solidně, tak si snad své pochybení uvědomí alespoň následně, protože takovéto zákroky nikdo na fotbale vidět nechce.

Zbytek zápasu jsme tedy dohrávali v početní nevýhodě, ale v obraně jsme zůstali i nadále pevní, a naopak jsme párkrát zahrozili z rychlých protiútoků. Zápas tak skončil naším těsným vítězstvím 1:0.


Nedovolený zákrok Yaremka na Radka Šírla ze 73.min

 

Hodnocení zápasu, zdroj:

Hvězda okresního přeboru musela předčasně do sprch. Víkend nabídl i dva debakly

O uplynulém hracím víkendu bylo ve fotbalovém okresním přeboru pořádně živo. Až na Mezno vyhrály pouze domácí týmy. Pyšely a Kondrac rozdrtily své soupeře. Hvězda rezervního týmu Nespek a bývalý reprezentant Radek Šírl viděl v utkání se Struhařovem červenou kartu a bude svému týmu v nejbližších utkáních chybět.

Třiačtyřicetiletý vítěz Poháru UEFA či Superpoháru s ruským Zenitem Petrohrad se pro jaro vrátil do Nespek, aby jim pomohl zachránit okresní přebor. Na trávníku je hodně vidět, jeho kvality jsou znát a je rozdílovým hráčem. Přesto nyní Radek Šírl utkání se Struhařovem nedohrál. V 75. minutě viděl červenou karu poté, co podle rozhodčího úmyslně vrazil do soupeře v oblasti hrudníku, a předčasně musel opustit trávník.

Mrzí mě, že týmu příští týden nepomůžu. Jsem rád, že spoluhráči dovedli zápas do vítězného konce. Jsem jim vděčný, že tři body zůstaly doma. Naštvalo mě, že šel soupeř nepříjemně na stojnou nohu. Za mě jsme měli dostat oba červenou, nebo žlutou kartu,“ komentoval své vyloučení Radek Šírl, který mezi lety 2006 až 2009 připsal osm startů za českou reprezentaci.

I bez něj ale rezerva Nespek vyhrála 1:0, když se o jediný gól zápasu postaral chvíli před vyloučením Šírla kapitán domácího celku Vladislav Sysel. „U gólu jsem měl štěstí, dal jsem ho levačkou a míč tam zapadl. Hodně bojovný zápas. První půle byla vyrovnaná. Měli jsme víc ze hry, až do červené karty. Pak jsme utkání ubojovali,“ komentoval utkání autor jediné trefy duelu. „Zápas prohráli útočníci. Párkrát šli sami, kdyby něco dali, tak by byl klid a utkání mohlo skončit remízou. Zachytal jsem si po dlouhé době, takže v pohodě,“ doplnil brankář Struhařova Pavel Pessr, který zlikvidoval několik tutových šancí domácích.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11350257

 

Záznam celého utkání najdete zde: https://app.veo.co/matches/20240421-b-tym-nespeky-b-struharov-2c1a2842/

 

Zápis o utkání najdete zde: