B-tým: TJ Nespeky B – Sokol Mezno 8:2 (1:1)

Zápasy „béčka“ rozhodně nenudí. Další, divácky zajímavé utkání jsme mohli vidět v rámci čtvrtfinále Poháru OFS Benešov, když jsme na domácím hřišti hostili aktuálně druhý tým okresního přeboru Sokol Mezno. Vzhledem k vysoké kvalitě soupeře, a také k tomu, že náš tým byl doplněn o 5 hráčů z širšího kádru áčka, tak bylo k vidění velmi kvalitní utkání. V prvním poločase se střídaly šance na obou stranách, tu největší měli hosté v 16.min, když neproměnili pokutový kop, a tak poločasový výsledek 1:1 asi odpovídal rozložení sil na hřišti. Za domácí se nejprve trefil ve 27.min Vojkůvka, a o pět minut později vyrovnal hostující Jan Babický.

O přestávce došlo k pokropení hřiště, a mokrý trávník hru ještě více zrychlil. Toho využil Michal Eliáš, který hned na začátku druhého poločasu poslal hosty do vedení – 1:2. V 50.min mělo Mezno ještě jednu velkou šanci, ale Patrik Peršín ji neproměnil. Jeden z klíčových momentů nastal v 54.min, neboť Roman Vojkůvka v rozmezí 50-ti vteřin otočil skóre na 3:2. V obou případech mu gólovou přihrávku nachystal s chutí hrající Fimba. V 56. a v 59.min měl soupeř dvě obrovské šance a vše mohlo být zase jinak. Tu první ale neproměnil Tomáš Mazour, a tu druhou Michal Eliáš. V obou případech nás skvělými zákroky podržel gólman Frýdl. Definitivní zlom v zápase nastal v 63.minutě. Fimba se prosadil v souboji s posledním hráčem Mezna, ten ho fauloval a následovala červená karta pro stopera hostů Tomáše Doskočila. Domácí sice chtěli penaltu, ale nedovolený zákrok se odehrál ještě mimo pokutové území, tak následoval „pouze“ VPK. Ten ale proměnil Toyin Mustapha, a hosté, kteří do té doby rozhodně nebyli horším týmem, tak jejich hra se totálně rozpadla, a závěrečných 25 minut to byla taková ONE MAN SHOW v podání našich hráčů. Po individuální akci Klauze přidal další gól Adam Kulhavý, a následně se „utrhl ze řetězu“ Ondra Hamada, který během sedmi minut zkompletoval svůj hattrick a uzavřel skóre na konečných 8:2.

Pro soupeře je výsledek velmi krutý, a myslím že určitě neodpovídá tomu jakou hrou se hosté v Nespekách prezentovali. I díky soupeři jsme mohli vidět velmi pěkný zápas, který byl ale šťastnější pro nás, a znamená tak postup do semifinále Poháru OFS Benešov.

 

Více foto ze zápasu najdete zde:  https://eu.zonerama.com/rublic/Album/11334573

 

 

Záznam celého utkání najdete zde:  https://app.veo.co/matches/20240417-b-tym-nespeky-b-mezno-de123ec4/

 

Zápis o utkání najdete zde: