A-tým: SK Štětí  – TJ Sokol Nespeky 0:0 (0:0)

V úvodu zápasu jsme měli dvě velké šance, ale ani Šmejkal, ani Hudec své velké příležitosti neproměnili. O pár minut později měl tutovku i domácí Adam Čížek, ale gólman Pettík nás ve 13.minutě podržel. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou 0:0.
Ve druhém poločase měl největší šanci Míla Klauz, ale toho v 69.minutě vychytal domácí gólman. Čtvrt hodiny před koncem mohl hlavou rozhodnout Lukáš Hronek, ale ani on se gólově neprosadil. V zápase tak žádný gól nepadl a Nespeky poprvé venku bodovaly. Teprve čas ukáže, jakou hodnotu bude tento bod mít.

 

 

Hodnocení zápasu, zdroj:

Nespeky ve Štětí braly bod. Samy ale cítily, že mohly mít všechny

Na první pohled uhráli cenný bod. Fotbalisté Nespek, ale sami ve Štětí cítili, že jich mohlo být víc. Ze severu Čech ale selhali v zakončení a tak na půdě trápícího se soupeře uhráli pouze bezbrankovou remízu. O malinký krůček se tak přiblížili Českému Brodu před sebou. Nyní je ale čeká další důležité domácí utkání, kdy se střetnou s předposledním Chebem.

„Před utkání bychom bod brali, ale po něm jsme zklamaní. Měli jsme víc šancí a mohli jsme si odvézt všechny,“ mrzelo asistenta trenéra Petra Novotného. Nespeky měly výborný start do utkání, ale už úvod naznačil, jak celý zápas bude probíhat. Uběhly sotva tři minuty a hosté měli dvě velké šance, nicméně v obou selhali. Ostrov následně hru vyrovnal, ale také na něm bylo vidět, že se většinu sezony trápí a podobně tak vypadala jeho hra vepředu.

V podobném duchu se nesl i druhý poločas. Nespeky si vytvořily další tři velké šance, ale ve všech případech selhaly. Domácí toho moc neměli. Byli jsme trpěliví, ale bohužel jsme několik příležitostí zavraždili,“ popisoval Novotný. Zápas tak jinak než bezbrankovou remízou skončit nemohl. „Soupeř do budoucna bude mít problémy se záchranou respektive moc velké ambice v tomto směru nemá. O to víc nás mrzí, že jsme nevyhráli,“ řekl Novotný.

Nespeky tak podruhé v řadě bodovaly. Na jaře získaly už čtyři body a z týmů, které jsou nyní na sestupových příčkách měly nejlepší start. O to důležitější nyní bude, aby v něm pokračovaly v nadcházejícím domácím utkání doma proti předposlednímu Chebu.

„Máme nějaký plán, za kterým si jdeme. Ostrov byla povinnost, teď Štětí. Klíčové ale budou utkání s Chebem a Brandýsem, abychom zabojovali o záchranu. Jsme pokorní a chceme se dostat do pater, kde bychom se vyhnuli sestupu,“ uzavřel Novotný.

ŽK: 2:1. Rozhodčí: Šůma – Trojan, Barcuch.

Diváci: 130.

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2024/3/24/44535.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2024/3/23/231628.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře: https://www.youtube.com/watch?v=c33hlPx6iX4