A-tým: TJ Nespeky – FC Velim 1:1 (0:1)

Kapitáne, děkujeme. Martin Burian odehrál za Nespeky poslední zápas

Emotivní. Takový byl víkendový zápas fotbalistů Nespek v krajském přeboru. Nespecký dres naposledy oblékl dlouholetý hráč a kapitán Martin Burian. Posledním podzimním soupeřem fotbalistů Nespek byla Velim. Utkání se hrálo ve zvláštní atmosféře. „Poslední utkání hrála naše legenda a kapitán Martin Burian. Tímto zápasem uzavřel svou kariéru v Nespekách, jezdí z daleka, bydlí někde u Poděbrad.

Vůči rodině bylo dojíždění už neúnosné. Poprosili jsme Martina, aby během podzimu ještě předával zkušenosti mladým hráčům, které jsme zařadili do kádru a nesměroval je,“ objasnil okolnosti zápasu nespecký asistent Petr Králíček.

Na naše hráče tato atmosféra dopadla a v prvním poločase jsme byli hodně opatrní. Velim byla jasně lepší,“ poznamenal Králíček. Jeho svěřenci inkasovali první braku na konci prvního poločasu, kdy se prosadil obávaný kanonýr. „Velim rovná se Jícha, věděli jsme, že tvoří jejich hru a dává góly. I přesto jsme ho neuhlídali a dal nám gól.

Po poločasové přestávce nastoupily do zápasu úplně jiné Nespeky. „Z kluků všechno spadla a hráli jsme tak, jak si představujeme, že budeme hrát doma. Podařilo se nám dát vyrovnávající branku,“ doplnil Králíček k průběhu zápasu, který vyrovnal domácí Josef Petlička.

 „Ve druhém poločase jsme si vypracovali více šancí a jednu z nich jsme proměnili. Myslím si, že výsledek 1:1 je spravedlivý,“ konstatoval Králíček a dodal na závěr. „Jsem rád, že jsme doma poslední zápas neprohráli a Martinu Burianovi jsme udělali důstojnou rozlučku,“ dodal na závěr Králíček.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/kapitane-dekujeme-martin-burian-odehral-za-nespeky-posledni-zapas-20221114.html

 

Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Záznam celého utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

 

 

 

V 53.min byl za surovou hru vyloučen velimský Ondřej Vokřál.