A-tým: TJ Nespeky – Tatran Sedlčany 4:0 (2:0)

Fotbalisté Nespek v utkání 13. kola krajského přeboru přehráli Sedlčany. Téměř dvě stovky fanoušků sledovalo utkání, které domácí dovedli do úspěšného konce. Hosty z města hermelínu porazili 4:0. Brankář Drážek vychytal čisté konto a dva góly vstřelil Jakub Melichar. Pro Tatran se jednalo o třetí porážku z posledních čtyř na hřišti soupeře.

 

 

Nespeky doma přehrály Sedlčany. Kouč domácích chválil organizovanou hru

Trenérský štáb druhého týmu tabulky si udělal precizní předzápasový detailní rozbor Sedlčan. „Na soupeře jsme byli dobře připravení, věděli jsme o individuálních kvalitách jejich hráčů. Dali jsme si na ně pozor,“ informoval po utkání asistent trenéra domácího celku Petr Králíček. „Stejný pocit z toho mám i já. Bylo na nich vidět, že se na nás dobře připravili. Chtěli jsme hrát trošku zezadu a využívat strany hřiště. V předchozích utkáních nás zdobilo, že jsme si dávali míč do rychlosti, což nám teď Nespeky zamezily,“ přidal se na druhé straně kouč hostů Vlastimil Zelenka

Prezentovali jsme se velmi dobře organizovanou hrou, soupeře jsme do žádné šance nepustili. Naopak jsme se díky krásné brance dostali do vedení. Po individuální akci se Matěj Skalický prodral přes několik hráčů do zakončení a otevřel skóre,“ okomentoval moment z deváté minuty utkání Králíček. Do konce prvního poločasu vstřelily Nespeky ještě jeden gól, prosadil se Jakub Melichar. „Dostali jsme góly v dobách, kdy je to nejhorší na psychiku,“ komentoval trefy Nespek trenér Sedlčan.

I s dvoubrankovým vedením v zádech pokračovali domácí v aktivní hře pokračovali a udržovali náskok. V závěru pak přidali Tatranu další dvě trefy na cestu, když se prosadil nejprve Petlička a po něm podruhé v zápase Melichar. Nespeky tak vyhrály jednoznačně 4:0. „Venku kluci nedokáží zopakovat výkony z domova,“ posteskl si Zelenka, který měl opět problémy se sestavou. Na lavičce měl hráče, kteří ještě doléčovali zranění.

Musím znovu pochválit tým, že v domácích zápasech hraje velmi dobře. Škoda, že se nám tento styl hry nedaří i ve venkovních zápasech,“ poznamenal Králíček, který připomněl, že Nespeky čekají ještě dvě klání v rámci podzimní části. „Máme před sebou těžký zápas v Dobříši a doma hostíme Velim,“ poznamenal Králíček. Jeho slova potvrdil i Zelenka. „Hlavně doma hrají Nespeky velice dobře. Byly na nás dobře připravení, zavřely nám strany a nenechaly nás hrát. Fyzicky nás přehrály,“ uznal kouč Tatranu. Jeho svěřence čekají v posledním domácím utkání podzimu Horky nad Jizerou. Polovinu soutěže pak zakončí v Kutné Hoře.

Branky: 41. a 86. Melichar, 9. Skalický, 78. Petlička. ŽK: 1:3. Rozhodčí: Asník – Pejša, Řičica. Diváci: 180.

Nespeky: Drážek – Sniščuk, Melichar, Braný (46. Bredler), Burian, Klauz (86. Vojkůvka), Nikrmajer, Skalický, Kotek (46. Petlička), Čaloun, Rosenvald (63. Maršoun).

Sedlčany: F. Dřevojan – Hofman, Hrabák (72. Haas), M. Krůta (64. Krotil), Brotánek – Sosnovec, Repetný, Hanuš, M. Sirotek, Novotný – Sochůrek (76. R. Krůta).

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/prezentovali-jsme-se-organizovanou-hrou-usmival-se-po-vyhre-nespek-kralicek-2022.html 

 

 Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Záznam celého utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: