A-tým: AFK Tuchlovice – TJ Nespeky 1:1 (0:0)

V rámci 12.kola hrálo naše áčko v Tuchlovicích. V prvním poločase měli asi největší šanci domácí, kteří ve 12.min trefili břevno. Přesto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0. Do druhého poločasu sice vstoupili lépe domácí, ale první gól jsme dali my, parádní přihrávku Rosenvalda zakončil Klauz 0:1. Domácí následně hru zjednodušili a v nastaveném čase vyrovnali na konečných 1:1.

 

Fotbalisté Nespek si z víkendového zápasu na půdě Tuchlovic vezou bod za remízu 1:1. Tým z okresu Benešov je aktuálně na třetím místě tabulky.

Tuchlovice jsou silný soupeř, doma většinou vyhrávají. Vím, že prohrály akorát s Velimí. Hrají jednoduchou silovou hru, mají kvalitní hráče,” sdělil trenér Nespek Milan Knížek a doplnil, že tomuto soupeři uzpůsobili rozestavení.

První poločas mnoho zajímavých situací před brankami nenabídl. Oba kluby trefily tyč respektive břevno z velké vzdálenosti. Do kabiny šli fotbalisté za bezbrankového stavu.  Pro zbytek zápasu udělaly Nespeky několik změn v sestavě. „Po střídání se naše hra zvedla. Podařilo se nám vstřelit první branku a dostali jsme se do vedení,” poznamenal Knížek.

Jeho tým začal bránit a soupeř postupně přebíral iniciativu.  „Aktivní hra Tuchlovic vyústila v poslední standardní situaci. Po trestném kopu propadl balon, který soupeř dokázal protlačit do sítě,” okomentoval Knížek inkasovanou branku v první minutě nastavení.

V samotném závěru zápasu Nespeky inkasovaly a přišly o výhru. Místo tří bodů si do tabulky připsaly jen jeden. „Mrzí nás to, ale na druhou stranu si vezeme bod ze hřiště soupeře. Tabulka je, kromě několika týmů dole, velmi vyrovnaná a každý bod se hodí. Myslím, že remíza je spravedlivá a oba kluby mohou být spokojené, i když my teda méně,” shrnul Knížek.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/nespeky-si-vezou-z-tuchlovic-bod-na-prvni-misto-v-kraji-to-nestaci-20221023.html

 

Brno důležité trefy umí, Tuchlovicím pomohl proti lídrovi

Bod za remízu 1:1 urvali na poslední chvíli fotbalisté Tuchlovic. Má cenu, Martin Brnovják ho vystřelil v 90. minutě proti aktuálně nejlepšímu mužstvu krajského přeboru – Nespekům. Zápas byl spíše přetahovanou ve středu hřiště, ale postupem doby nabídl i zajímavá zakončení, která diváky musela bavit. Do poločasu nastřelili hosté tyčku, ale také domácí mířili do konstrukce, to když Kubů orazítkoval břevno. Další velkou šanci chytil brankář Drážek domácímu Noskovi, který zakončoval z výborné pozice na zadní tyči.

Také druhou půlku zahájili domácí nadějně, Tóth napálil břevno, ale přesnější byl dlouholetý výborný kanonýr Nespek Klauz, který po brejku dal v 65. minutě na 0:1. Tuchlovice se však nechtěly dát a za vyrovnáním šly pevně. Přeskupily řady, začaly víc riskovat a šance přicházely. Bombu Tótha lapil výborný Drážek, Cabejškův pokus vykopl obránce z čáry, Sedláček na zadní tyči nedokázal uklidit dobrý míč.

Přišla však 90. minuta, dlouhý nákop do vápna a Brnovják řečený Brno, který v důležitých momentech umí skórovat, zase jednou svoje kvality potvrdil. „Pak soupeř trochu zazmatkoval a my to nevyužili. Nakonec musíme s dobrým týmem Nespek bod brát,“ uznal kouč Tuchlovic Miroslav Supáček a dodal, že týmu pomohlo v poslední čtvrthodině stažení sestavy na tři obránce a posílení útoku rovněž na tři hráče. A dlouhé nákopy…

Branky: 90. Brnovják – 65. Klauz.

Rozhodčí: Petýrek.

Diváků: 70.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/fotbal-kraj/brno-dulezite-trefy-umi-tuchlovicim-pomohl-proti-lidrovi-20221022.html

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Záznam celého utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: