A-tým: TJ Nespeky – FK Viktoria Žižkov 1:7 (0:3)

Ve druhém přípravném utkání si Nespeky pozvaly na benešovskou umělku rezervu pražské Viktorky Žižkov. Přestože se jednalo souboj šestého týmu středočeského krajského přeboru s šestým celkem Pražského přeboru, tak papírové předpoklady se nenaplnily, a na hřišti jednoznačně dominoval soupeř z Prahy, který byl ve všech směrech výrazně lepší.

Do vedení šla Viktorka již ve 3.min, po centru ze standardní situace zakončoval na zadní tyči zcela volný hráč soupeře a bylo to 0:1. Ještě do po poločasu si hosté vytvořili nejméně šest dalších šancí, z nichž ale proměnil pouze dvě. V 19.min využil rychlý útočník naší pomalé “malé domů“ a celkem pohodlně zvýšil na 0:2. Ve 34.min jsme faulovali v pokutovém území a gól z penalty znamenal poločasový výsledek 0:3. Naše příležitosti přišly až v samotném závěru první půle, v obou šancích měl prsty Pepa Petlička, ale ani on se gólově prosadit nedokázal.

Tu největší gólovou šanci si Petla nechal na úvod druhého poločasu, když mu Hamajda krásně prostrčil míč za obranu, ale vítězem této akce se stal opět žižkovský gólman, který míč za svá záda nepustil. Stejně jako v první půli, tak i ve druhém poločase si soupeř vytvořil nejméně sedm vyložených šancí, a nutno přiznat, že byl i docela produktivní, neboť se čtyřikrát gólově prosadil. Čestného úspěchu jsme se dočkali až v poslední 90.minutě, kdy rozhodčí Miroslav Garaja viděl prohřešek proti pravidlům i v pokutovém území soupeře a Burian uzavřel z penalty na konečných 1:7.

 

Sestava: Drážek V. – Braný L., Burian M., Konopiský A., Maršoun L., Bredler J., Klauz M., Petlička J., Hamajda Š., Presl F.; (další hráči v našem dresu byli zapůjčeni z SK Benešov, a jeden od soupeře)

Náhradní brankář Dušan Židlík do hry nezasáhl.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8171322