U15: ZL Nespeky/Poříčí – SK ÚJezd nad Lesy 0:5 (0:3)

Každé hodnocení zimní ligy začíná tím, že nemáme dostatek hráčů a sestavu lepíme, jak se dá. V prvním utkání jsme hráli v deseti, proti dívkám ze Sparty nás bylo pouze osm, minulý týden nás bylo deset, ovšem smutný rekord jsme si připsali tento víkend. V sobotu odpoledne to ještě vypadalo, že budeme mít i hráče na střídaní, ovšem o pár hodin později byla situace diametrálně odlišná. Na nedělní zápas jsme přijeli pouze se šesti hráči. Velký dík patří soupeři z Újezda, který nejen že nám umožnil start dvou hráčů z kategorie dospělých, tak nám navíc ještě jednoho hráče půjčil, byť sám přijel pouze v jedenácti. Zápas se tak odehrál devět proti deseti.

Do branky domácích se tak opět nominoval sám trenér Luděk Rublič, brankář Ondra Morávek se proto posunul do obrany, do útoku se převlékl do dresu pomezní rozhodčí Honza Myslivec, a post krajního obránce zaujal Vilda Fišer, kterého nám půjčil soupeř.

Upřímně, ani se mi ani nechce hodnotit náš výkon, který měl k ideálu hodně daleko. Přesto kladné hodnocení si zaslouží Kuba Hromas, který odehrál asi své nejlepší utkání zimní ligy, relativně dobře se zhostil své role i Ondra Morávek, a zásadních výtek nemám ani k naším záložníkům k Jirkovi Jedličkovi a Kubovi Maříkovi.  Jedním z nejlepších hráčů našeho týmu byl ale propůjčený Vilda Fišer, který byl relativně spolehlivý v obraně, a současně dokázal i celkem úspěšně podporovat naši útočnou fázi.

V prvním poločase nám dělal velký problém silný protivítr, a i díky tomu jsme inkasovali tři branky. Ve druhém poločase jsme sice hráli po větru, ale k vážnějšímu ohrožení branky soupeře jsme se téměř nedostali. Naopak v závěru zápasu jsme dvakrát inkasovali a nakonec prohráli 0:5. Pevně věřím, že i tyto dílčí neúspěchy nám v naší práci pomohou, a že závěrečné hodnocení této sezóny bude vesměs pozitivní.