U15: Sokol Neveklov – Nespeky/Poříčí  0:16 (0:7)

Pokud by byl hlavním kritériem našeho hodnocení výsledek, tak bychom asi mohli být spokojeni. Na druhou stranu daleko důležitější, než výsledek je náš herní projev a tady je nutné si přiznat, že k úplné spokojenosti nám ještě něco scházelo. Věděl jsem, že nastupujeme proti soupeři, který je v této sezóně výkonnostně slabší, a hlavně ve srovnání s námi věkově mladší. Proto jsem se rozhodl, a celé utkání jsme odehráli v početní nevýhodě, tj. pouze se sedmi hráči v poli plus gólman. Tímto rozhodnutím jsem v žádném případě nechtěl vyjadřovat nějakou neúctu k soupeři, ba naopak. Z kategorie přípravek sám vím moc dobře jaké to je, když v zápasech dostáváte 20 a více gólů, jak moc je to pro hráče demotivující a naším cílem rozhodně nebylo si Neveklově vylepšovat skóre.

Pravda je, že tento zásah do sestavy hráče poněkud zaskočil a na extrémně širokém hřišti jsme vůbec nezačali dobře.  Akce jsme řešili více individuálně, na ty naučené křídelní kombinace jsme se téměř nedostali. Když už jsme se dokázali prosadit alespoň rychlostně po stranách, tak jsme pak chyběli před brankou anebo byli ležérní v zakončení. I když bylo hráčům co vytýkat, tak poločasové skóre se nakonec zastavilo na stavu 0:7.

Druhá půle byla z naší strany o něco málo lepší. Spokojený mohu být především s produktivitou Kuby Maříka, který nejen že většinu svých gólových šancí proměnil, ale hlavně se v té finální fázi nacházel ve správném prostoru, což nám první půli chybělo. Naopak drobné výtky směřovaly na adresu Adama Samka, který je v mých očích výborný fotbalista, a to že hrajeme dobře je z velké části jeho zásluha, ale přeci jen s postupem sezóny začínám mít pocit, že Adam má navíc a že někdy hraje pouze to, co mu stačí.  Mé nároky na něj jsou asi vyšší než na některé jiné hráče, ale myslím si, že by byla veliká škoda dál nerozvíjet jeho talent, a spokojit se s tím, co dnes už umí.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7808129

 

 

Zápis o utkání najdete zde: