B-tým: Sokol Mezno – TJ Nespeky B 3:3 (3:0)

Pro nezaujatého diváka velmi zajímavé utkání s řadou šancí a velkým počtem gólů. Pro samotné trenéry už to takový „balzám“ nebyl. V prvním poločase jsme si vytvářeli šance především my, ale góly dávali pouze domácí a během pár minut jsme prohrávali 3:0. Ve druhém poločase jsme postupně vyrovnali na 3:3, a následně si ještě oba týmy vytvořily obrovské šance, ale žádná z tutovek už proměněná nebyla. Remíza 3:3 tak byla asi zasloužená.

 

Myslím, že při tomto utkání se fanoušek rozhodně nenudil. První gólová radost domácích trvala jen pár vteřin. Ve 14.min se hlavou trefil Jaroslav Volalík, ale naštěstí pro nás viděl pomezní rozhodčí Cigler přestupek proti pravidlům, a odmával ofsajd. Gól tak nemohl být uznán. Pak přišla série našich šancí, ale postupně své šance neproměnili Dominik Grosmmann s Davidem Peštou, kteří měli oba po dvou dobrých příležitostech, a domácího gólmana nepřekonal ani Roman Vojkůvka. Pořádné rozčarování nad vývojem utkání přišlo mezi 35. až 40.minutou. Nejprve Pavel Rublič st. ve snaze odkopnout míč fauloval, a domácí útočník Ploc z penalty vstřelil úvodní branku. O tři minuty později zahrávali domácí roh a v nepřehledné situaci zblízka přidal druhý gól Mikolášik, a aby toho nebylo málo, tak za další dvě minutky vystřelil z hranice velkého vápna Jirka Ploc a tečovaná střela zapadla pod břevno Židlíkovi branky. Během 5-ti minut jsme prohrávali 3:0.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu jako ten první, a více šancí se odehrávalo hlavně před brankou domácího gólmana Michala Malíka, který i přes jeho pokročilý věk patřil k nejlepším hráčům na hřišti, klobouk dolů před jeho výkonem. Moc nechybělo, a skóre se mohlo měnit v 53.min, paradoxně to bylo z hlavičky Ondřeje Mikolášika, který si málem vstřelil vlastní gól, ale domácí gólman se blýskl dalším parádním zákrokem a překvapivou hlavičku vlastního spoluhráče chytil. V 57.min byl v pokutovém území faulován Vojkůvka a Martin Pohořelý z penalty snížil na 3:1. Zřejmě klíčový moment nastal v 62. minutě. Za hru vysokou nohou nařídil rozhodčí Pessr třetí penaltu v utkání a druhou ve prospěch domácího týmu. Penaltu tentokrát Jiří Ploc neproměnil a naše naděje žila dál. Navíc o dvě minutky později se hlavou prosadil David Pešta a cca půl hodiny před koncem vstřelil kontaktní gól – 3:2. V 70.min jsme chtěli i my druhou penaltu za ruku bránícího hráče v pokutovém území, ale rozhodčí se „přemluvit“ nenechal. Pak zahodil dvě šance Štěpán Hamajda, který z dobré pozice dvakrát hlavičkoval mimo branku. V samotném závěru to bylo kdo z koho. I domácí si vytvořili několik tutovek, např. v 81.min mohl rozhodnout Petr Včelák, ale na zadní tyči netrefil v podstatě prázdnou bránu. V 84.min nás podržel gólman Židlík, který vychytal ve velké šanci Davida Helmu. V 85.min bylo učiněno spravedlivosti za dost. Dominik Grossmann se zblíska prosadil tvrdou ranou na zadní tyč a vyrovnal na 3:3. Přestože do konce utkání chybělo necelých 5 minut, tak oba týmy si ještě stihly vytvořit obrovské šance. Na straně Mezna selhal v 87.min Jirka Ploc, který ve velké šanci branku netrefil a odmítl tak svůj hattrick. Ještě větší šanci měl David Pešta, který v 88.min běžel úplně sám na domácího gólmana, ale ani on své sólo neproměnil. Zápas tak skončil asi spravedlivou remízou, i když si myslím, že vzhledem k průběhu utkání bude s bodem více spokojen nespecký trenér.

 

Více foto ze zápasu Mezno – Nespeky B najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: