B-tým: Sokol Maršovice – TJ Nespeky B 4:2 (1:0)

Na rozdíl od A-týmu neměla nespecká rezerva ideální vstup do sezóny. První mistrovské utkání sehrálo béčko v Maršovicích a prohrálo 4:2. Už v 5.min šel soupeř do vedení 1:0 a současně byl vyloučen Fanda Presl. Druhý gól přidali domácí krátce po změně stran a zvýšili tak na 2:0. Sice se nám po hodině hry podařilo vyrovnat, když se v krátkém sledu trefil Pohořelý a Maršoun, ale hned vzápětí si Maršovice vzaly vedení zpět a to už nepustily.

 

Vstup do utkání byl jak ze špatného filmu. Než jsme se nadáli, tak domácí útočník Richard Unger dostal hezký míč za obranu a běžel sám na našeho brankáře. Vracející se obránce Fanda Presl ve snaze mu vypíchnout míč, ho nešťastně zezadu fauloval a rozhodčí neměl jinou možnost, než nařídit penaltu a udělit našemu hráči ČK. Pokutový kop proměnil Josef Bartoš a Maršovice tak od 6.minuty vedly 1:0. V následujících 40-ti minutách si domácí vytvořily pouze dvě šance, tu první zakončily střelou vedle, tu druhou zastavil praporek pomezního rozhodčího. Naše mužstvo i v deseti neskládalo zbraně a velké šance mělo hlavně ze standardních situací. V 15.min kopal Maršoun volný přímý kop a domácí gólman Pechač se blýskl parádním zákrokem a vyrazil míč na roh. I z následného rohu jsme měli šanci, ale hlavička Hamajdy směřovala přímo do gólmana. Podobně nebezpečná byla ještě standardka ze 43 min, ale odražený míč poslal Hamajda vysoko nad. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Přestávka se trošku protáhla, neboť nad Maršovicemi se prohnala pořádná bouřka s vydatným deštěm. Každopádně po cca 20 minutách už byly podmínky zase ideální. Vstup do druhého poločasu měl opět lepší soupeř. Moc nechybělo, a během pěti minut jsme mohli inkasovat hned dvakrát. Nejprve v dobré pozici pálil hodně nepřesně Petr Šach a o chvilku později předvedli domácí parádní rychlou akci. Centroval maršovický Šach a na zadní tyči zakončoval kapitán Žížala. Pokud jsme v první půli chválil domácího gólmana, tak tentokrát si ještě větší pochvalu zaslouží náš brankář Židlík, který se velmi rychle přesunul a domácím tak pokazil gólové ovace a nás ještě udržel ve hře o dobrý výsledek. Bohužel hned z následného rohu domácí přeci jen přidali druhý gól, trefil se Radek Skála. Naši hráči i v deseti nic nezabalili a v rozmezí mezi 57. a 61.minutou dvakrát skórovali a vyrovnali na 2:2. Nejprve se šikovně uvolnil Matyášek a soupeř ho ve vápně fauloval. Následnou penaltu proměnil Martin Pohořelý. O čtyři minutky později vyrobil soupeř ještě větší taktickou chybu. Po autovém vhazování nechal uprostřed malého vápna nikým nehlídaného Maršouna, a ten si v takových to situacích ví rady a vyrovnal na 2:2. Bohužel remízový stav měl pouze jepičí život. Soupeř sehrál další rychlou křídelní akci, Unger centroval a hlavou zakončoval Žížala – 3:2. V 80 min jsme po závaru před domácí brankou mohli vyrovnat, ale střela se mezi tyče nevešla. V 84.min bylo po nadějích. Chybu v rozehrávce potrestal Žížala, který svým druhým gólem upravil na konečných 4:2.

 

Zápis o utkání:

 

Více foto ze zápasu Maršovice – Nespeky B najdete zde: