U9 a U11: Fotbalové dění v přípravkách

Společný tým Pyšel a Nespek v kategorii přípravek už zase trénuje a to takřka bez omezení. V druhé polovině května navíc přípravka odehrála dva přípravné zápasy. Ten první se uskutečnil v So 16.5 s Poříčím, a o necelý týden později jsme hráli se Zaječicemi.  Za 14 dní, tj. v So 20.6 nás čeká turnaj mladších přípravek v Zaječicích.

 

 

12.března 2020 oznámil trenér rodičům, že na základě opatření vydaných vládou ČR se ruší až do odvolání všechny společné tréninky. V tu dobu ještě nikdo netušil, o jak dlouhou pauzu se bude jednat. Nicméně hlavní trenér přípravek Ondra Jusko na nic nečekal, a již o tři dny později rozeslal rodičům první „video úkol“. Když děti zadané cvičení zvládli, rodiče natočili splnění úkolu na video a poslali zpět. Takto postupně chodili další a další úkoly, a tak děti, kteří měli zájem, mohli částečně trénovat i v době koronavirových opatření. Pravdou je, že zpočátku se do plnění úkolů zapojila většina hráčů, ale všechny úkoly splnila jen část z nich.

Ovšem už začátkem května se začínalo blýskat na lepší časy. Postupně se začínaly rušit některá omezení, a tak první skupinový trénink, který byl určený pouze pro skupinku max. šest dětí se uskutečnil v úterý 5.5.2020. S každým dalším týdnem se situace lepšila, a tak se v sobotu 16.5 uskutečnil první přípravný zápas s Poříčím, a o necelý týden později se Zaječicemi. Opět se jednalo o malé formy fotbalu od „jeden na jednoho“ až po „čtyři na čtyři“.

V současné době se trénuje již téměř bez omezení, tréninky jsou i nadále v Út a ve Čt na hřišti SK Pyšely. Současně jsou domlouvány další přípravné zápasy, v tuto chvíli je nejbližší plánovaná akce v So 20.6.2020 turnaj v Zaječicích.