A-tým: TJ Nespeky – FC Slavoj Vyšehrad B 3:4 (2:2)

Velmi pěkné, rychlé a divácky pohledné utkání sehrálo áčko v sobotu 6.6.2020 na domácím hřišti proti rezervě pražského Vyšehradu. Nejprve jsme prohrávali, potom dvě góly Kamil Kulhavý otočil na 2:1, ale soupeř ještě do přestávky vyrovnal. Hned z kraje druhého poločasu si vzal Vyšehrad vedení zpět, a o chvilku později zvýšil na 2:4. V závěru utkání snížil Pepa Petlička na konečných 3:4.

 

 

Přestože jsme zápas prohráli, tak se domnívám, že fotbalový divák odcházel spokojen. Hřiště bylo dobře připravené, po dešti bylo mokré, takže míč měl rychlý skluz a jedna nebezpečná akce střídala druhou, takže bylo na co koukat. I když se zdaleka nejednalo o první gólovou šanci, tak se skóre měnilo až ve 13.min. Na pravé straně se prosadil odchovanec pražské Slavie, dvaadvaceti-letý Honza Vejvar a přízemní střelou prostřelil našeho gólmana. Vyšehrad se tak ujal vedení 0:1. V následující čtvrthodině si oba týmy vytvořily dvě tutovky, ale ve všech případech byli úspěšnější gólmani. Ve 27.min kopal Kamil Kulhavý volný přímý kop po faulu na Klauze, a tečovaná střela skončila v brance 1:1. Ve 37.min předvedl něco ze svého umění Michal Kučaba, ve středu hřiště se šikovně uvolnil a pak krásnou průnikovou přihrávkou poslal do sóla Kamila Kulhavého, pro kterého nebylo problém skórovat a otočil tak výsledek utkání na 2:1 pro Nespeky. Jenže o chvilku později fauloval v našem pokutovém území Klauz a hosté z penalty vyrovnali na 2:2

Druhý poločas pro nás nezačal zrovna nejlépe, neboť po pár vteřinách se hosté prosadili po centru a opět se ujali vedení, tentokrát 2:3. Pak jsme měli tři velké šance, své sólo neproměnil Kulhavý, situaci dva na jednoho vyřešil Pešta střelou do gólmana a Klauzova střela z vápna mířila mimo. Naproti tomu se soupeř prosadil po závaru před naší brankou a zvýšil na 2:4. V 78.min centroval z levé strany Kulhavý, na první tyči se podařilo zpracovat těžký míč Petličkovi a následovalo chytré zakončení a gól na 3:4. V posledních dvou minutách předvedli ještě oba gólmani skvělé zákroky. Na naší straně vychytal Židlík vyšehradského Vejvara, a o minutu se blýskl parádním zákrokem i gólman Vyšehradu, když vytáhl hlavičku Kulhavého do tyče a zachránil tak těsné vítězství svého týmu.

Sestava: Drážek V. – Braný L., Komárek O., Konopiský A. – Pešta D., Maršoun L., Kulhavý K., Klauz M.  – Kučaba M., Petlička J. – Voráček M.

Střídali: Židlík D., Peterka S., Hamajda Š., Rosenvald T.

více foto ze zápasu Nespeky – Vyšehrad B najdete zde: