U19: Sokol Mezno – TJ Nespeky 5:3 (1:2)


Dorostenci sice prohráli další utkání, ale po herní stránce rozhodně nezklamali. V rámci 8.kola prohráli v Mezně 5:3. První poločas jsme po gólech Šimona Bouši a Adama Kulhavého vyhráli 2:1, pak se sice skóre na chvíli otočilo, ale v 82.minutě vyrovnal Šimon Bouša na 3:3. Bohužel v samotném závěru jsme dostali dva slepené góly a z Mezna se vracíme s prázdnou.

Naše brankářské patálie pokračují a službu mezi třemi tyčemi si dnes vzal na starost Lukáš Bareš. Celkem jsme měli k utkání připravených právě jedenáct hráčů, přesto by byl aktuální tabulky neznalý divák asi překvapen zjištěním, že proti sobě nastoupily celky z jejích opačných pólů. Od začátku zápasu jsme si vytvořili územní převahu, měli častěji míč na svých kopačkách a dostávali se na dostřel branky Mezna. Žádná ze zajímavých příležitostí však gólem neskončila. Naopak domácí svůj rychlý protiútok zakončili v 26. minutě přesně a ujali se vedení. V minutě 28. jsme i my předvedli rychlou akci. Po přihrávce Filipa Kordíka se dobře zorientoval Šimon Bouša a umístěnou přízemní střelou k tyči vyrovnal. Ve 40. minutě  utekl středem hřiště domácí obraně Adam Kulhavý, své sólo přesně zakončil a otočil poločasové skóre do podoby, která odpovídala dění na hřišti.

Druhou půli začali lépe domácí a už ve 48. minutě po jejich typické rychlé křídelní akci a zpětné přihrávce před branku vyrovnali. Další průběh zápasu se nesl ve znamení vyrovnané hry. Mezno zlobilo především křídelními výpady, my jsme si nejednou dokázali poradit kombinačně a hrozili průnikovými přihrávkami na Šimona Boušu. Domácí obraně též notně zatápěl dnes velmi agilní Adam Kulhavý. Po jedné z našich vydařených akcí střílel Šimon Bouša jen těsně vedle tyče. Udeřilo však na druhé straně, když Lukáš Bareš v předbrankovém bahništi po přízemním centru neudržel míč ve svých rukavicích a domácí mohli snadno skórovat. S blížícím se koncem zápasu jsme postupně začínali mít v zápase opět navrch a v 82. minutě jsme se dočkali vyrovnaní. Šimon Bouša byl u míče dřív než vybíhající brankář, kterého si obhodil, a srovnal skóre na 3:3. I po vyrovnání jsme byli aktivnější než domácí, jenže v 87. minutě jsme si nepohlídali při rohu zadní tyč a Mezno šlo po přesné hlavičce opět do vedení. Při našem závěrečném tlaku jsme zahrávali z nadějné pozice přímý kop. Adamovu střelu brankář jen vyrazil a dobíhající David Straka byl blízko vyrovnání. Zákrok domácích na něj, který mu znemožnil dorážku, rozhodčí jako penaltový neposoudil a místo vyrovnání jsme v poslední minutě po rychlém brejku do naší otevřené obrany inkasovali pátý gól. Koncovka nám tak tentokrát nevyšla a přes solidní výkon v improvizované sestavě si další body do tabulky nepřipisujeme.

Sestava: Lukáš Bareš – Jakub Ebenstreit, David Straka, Šimon Doležal, Pavel Šiňor – Marek Jirásek, David Müller, Adam Kulhavý, Patrik Kulhavý, Filip Kordík – Šimon Bouša