Jesenice – Nespeky

Zájezd do Jesenice se Nespekům nepovedl

Jesenice – Ve fotbalové I. A třídě se mezi Slávií Jesenice a Nespeky hrál na těžkém terénu fotbal plný osobních soubojů a nakopávaných míčů, ve kterém kralovali domácí a hosté si odvezli čtyři kousky.

SLAVIA JESENICE – NESPEKY 4:0

 

Do utkání vstoupili lépe domácí a po čtvrthodině se dostali do vedení po trestném kopu zakončeným hlavičkou Procházky. Následně se dostali k ohrožení jesenické branky i hosté, ale hlavičku Krejzy po závaru vyrazil gólman na roh a Vojkůvka nepustil na poslední chvíli obránce do zakončení. Na druhé straně kontroval Kratochvíl ranou, se kterou si Šilhavý poradil. V závěru poločasu byli Nespečtí blízko srovnání, ale po střele Šorfy vyražené brankářem Haškem nezvládl dorážku Kupša.

V úvodu druhého poločasu byli ještě hosté v kabině a mezi 52. a 57. minutou dvakrát inkasovali. Nejprve propadl míč po prodlouženém autu až ke Kratochvílovi a ten se nemýlil, aby následně zachytil Pilík zpětnou přihrávku Štáfa a prostřelil Šilhavého – 3:0. Poté se jen nakopávaly míče a až v 74. minutě musel závar před svojí brankou vyřešit Hašek. V závěru nejprve vyrazil Šilhavý trestný kop Alby, aby v poslední minutě kapituloval počtvrté, když po rohovém kopu a špatném odkopu nespecké obrany propálil vše Opelka.

„Nehráli jsme dobře a propadli při domácích standardkách. Po prvním gólu jsme byli lepší v poli, ale měli jen pološance. Myslel jsem, že to bude ve druhé půli lepší, jenže jsme soupeři darovali další tři góly – po prodlouženém autu, po individuální chybě a po neodkopnutém rohu. Hrál se bojovný fotbal nahoru dolů, ve kterém dávali góly jen domácí,“ posteskl si nespecký stratég Václav Knížek starší.

Branky: 15. Procházka, 52. Kratochvíl, 57. Pilík, 90. Opelka. Rozhodčí: Zuska. ŽK: 2:3. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Krejza, Burian, Myslivec – Jasz, Vojkůvka, L. Maršoun, Párys – Šorfa (83. Hanzal), Kupša (63. L. Rublič).

JAROSLAV ROSENVALD