Nespeky – Cerhovice

Otočení výsledku přišlo až v přesilovce
Ve fotbalové I. A třídě Nespeky doma s Cerhovicemi otočily nepříznivý stav až v závěru zápasu Krejzou a Dixou, když hosté hráli o deseti.
NESPEKY – CERHOVICE 2:1

Nespeky vstoupily do zápasu náporem, který trval celý poločas. Již v 1. minutě pálil Popelka z dobré pozice nad, aby vzápětí byl po pěkném uvolnění faulován, ale jeho slabou střelu gólman Altman vyrazil. I následně se domácí střelecky trápili, Rosenvald z vyložené šance pálil těsně vedle a Dixa ve třech příležitostí mířil buď do gólmana nebo mimo tyče.

A tak v 50. minutě přišlo to, čeho se Nespečtí obávali, když Frydrich po odraženém míči přeloboval Magnuse a z první vážnější akce dostal hosty do vedení. I poté bušili domácí do obrany Cerhovic. Klíčový moment zápasu přišel v 73. minutě, když hostující Ineman nakopl nepochopitelně Pavlíka a byl vyloučen. Domácí přesilovku využili. Nejprve vyrovnal Krejza po centru Myslivce prodlouženém Obermaierem a dvě minuty před koncem otočil stav Dixa po pěkné přihrávce Boeva.

„I když boji, tak jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme v prvním poločase hráli dobře a pokud by byl stav 4:0, tak se nikdo nemohl divit. Jenže jsme nedali ani penaltu. Druhá půle již nebyla tak dobrá a navíc jsme dostali gól. Pak jsme hru trošku změnili vyrovnali na 1:1 a hrozně nám pomohla nedisciplinovanost jejich hráče, který bezmyšlenkovitě u pomezního rozhodčího nakopl Míru Pavlíka a dostal za to červenou kartu. Převahu jsme zúročili ve vítězný gól. Jsem rád, že jsme odskočili od spodku tabulky a a hráčům děkuji, že i za nepříznivého vývoje zápas ubojoval a otočili,“ radoval se po zápase kouč Nespek Václav Knížek st.

Branky: 78. Krejza, 88. Dixa – 50. Frydrich. Rozhodčí: J. Svoboda. ŽK: 3:3. ČK: 73. Ineman (C). Diváci: 60. Poločas: 0:0.

Nespeky: Magnus – Myslivec, Obermaier, Urban, Pavlík – Krejza, K. Kulhavý, T. Rosenvald (58. Kupša), Röhrich – Popelka (67. Boev), Dixa (88. Jasz).

PAVEL DRNEC

Autor: Pavel Šimáček