Sokol Nespeky -Stránčice

Nespeky si v generálce zařádily a devětkrát rozvlnily síť

Nespeky – V generálce na fotbalovou sezonu v I. B třídě si Nespeky s chutí zastřílely do sítě Stránčic, které jen o jeden gól utekly od potupné desítky.

Sokol Nespeky – Stránčice 9:0

 

Do dvacáté minuty se Nespeky na hřišti hledaly a až poté rozpoutaly gólový koncert. Klid na kopačky domácím hráčům dala branka Myslivce v 21. minutě. Vzápětí přidal druhý gól po dorážce Pavlík. Stránčice rychlé branky srazily, naopak domácím narostla křídla a do poločasu přidali ještě dva góly. Ve 32. minutě se trefila z trestného kopu nová posila Kamil Kulhavý a o chvíli později uzavřel stav prvního poločasu na 4:0 Kalenda.

Po přestávce Nespeky přitlačily soupeře a výsledkem byly dalších pět branek. Pátou přidal z penalty Pavlík po faulu na T. Rosenvalda, při šesté se podruhé v zápase prosadil z hranice šestnáctky Kamil Kulhavý, po povedené kombinaci zvyšoval střelou do šibenice Burian na 7:0. Také Kalenda se zapsal mezi dvougólové střelce a po samostatné akci zvyšoval již na 8:0. Účet zápasu uzavřel v 84. minutě s chutí hrající T. Rosenvald.

„Zápasem se Stránčicemi jsme uzavřeli přípravné zápasy. Testem pro nový ročník byl pro mne zápas před dvěma týdny s Unionem Strašnice, který nás dostatečně prověřil,“ nepřikládal vysoké výhře váhu trenér Nespek Petr Novotný a dodal k utkání: V prvním poločase jsme na můj vkus hodně kazili, chyběl pohyb. Druhý poločas byl kvalitnější, ale soupeř v podstatě odešel fyzicky a pro nás to byl příjemný trénink.“

Ještě trenér děkoval soupeři, že dorazil. „Vzhledem k tomu, že domluvený soupeř z Cholupic přijet nemohl, tak jsem rád, že jsme mohli hrát alespoň se Stránčicemi, za což jim děkuji.“

Branky: 32. a 61. K. Kulhavý, 22. a 54. Pavlík (1 x z PK), 39. a 79. Kalenda, 21. Myslivec, 74. Burian, 84. T. Rosenvald. Poločas: 4:0.

Sokol Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, M. Rosenvald – T. Rosenvald, Burian, K. Kulhavý, Myslivec – Maršoun, Kalenda. Střídali: Kadeřábek, Jelínek, Tyrner.