Nespeky – Chocerady

Nespeky po těžkých porážkách opět naplno bodovaly

Ve fotbalové I. B třídě se odehrálo okresní derby Nespeky versus Chocerady. Brankami Myslivce a Kadlece si vítězství odnesli domácí.

Nespeky – Chocerady 2:0

Obě mužstva začala ze zajištěné obrany. První vážnější šanci měli domácí až v 18. minutě, kdy T. Rosenvald trefil z trestného kopu břevno choceradské branky. O chvíli později gólovou hlavičku Kadlece vyrazil Holub na roh. Ve 41. minutě otevřel skóre Myslivec z trestného kopu.
Po změně stran zvýšil Kadlec bodlem na 2:0. Hosté mohli brzy snížit, ale gólman Králíček byl proti. Na druhé straně Kadlecovu hlavičku do prázdné branky vykopl obránce nohou. V závěru zápasu se ještě dvakrát vyznamenal Králíček a udržel tak čisté konto.

„Po dvou přídělech jsme se zase chtěli vrátit do hry. Hráči podali zodpovědný výkon a po zásluze jsme vyhráli,“ stručně zhodnotil utkání trenér Nespek Petr Novotný.
„V první půli jsme hráli vyloženě špatně, protože jsme si nedokázali přihrát, vykombinovat, jen jsme nakopávali a odevzdávali míče a dostávali se pod tlak. V kabině jsme si něco řekli a do druhé půle vstoupili aktivněji. Přesto jsme inkasovali podruhé. Od té doby jsme hráli vabank na největší maximální riziko. Takže jsme soupeři nabídli spoustu brejkových situací, ale také jsme ho dostali pod tlak. Jenže špatnou přihrávkou nebo chybným zakončením se nám nepodařilo skórovat. V tuto chvíli bojujeme sami se sebou, je to o sebevědomí, musíme se s tím v dalším zápase poprat,“ zhodnotil utkání hrající trenér Chocerad Dan Brožek.

Branky: 41. Myslivec, 52. Kadlec. Rozhodčí: Němeček. ŽK: Presl – Douda. Diváci: 60. Poločas: 1:0.
Sokol Nespeky: Králíček – Párys, Maslák (65. Kalenda), M. Rosenvald, Pavlík – Presl, Cháb, Čáp, T. Rosenvald (80. Kapr) – Kadlec, Myslivec.
SK Chocerady: Holub – Benák, Říčař, Douda – Vycpálek, Vondrák, Brožek, Urbanec (75. Pešta), Janovský – Šmejkal, Kůdela.