Nespeky – Jesenice

Opouští mě chuť nadále pokračovat, hlásí Novotný

Domácí dostali v 16. kole fotbalové I. B třídy pěknou nakládačku od Slavie Jesenice. Trenér Novotný se hlavně zlobil na zkušenou stoperskou dvoji Milan Rosenvald – Pavlík.

Nespeky – Slavia Jesenice 1:6 

Do utkání hraného za velkého větru nastoupili domácí bez Kadlece a jak se později ukázalo, více jim chyběl stoper Nachtman. Hosté získali od začátku převahu a první zahrozil Kratochvíl střelou vedle. Domácí postupně hru vyrovnali a Maslák šanci neproměnil. Jenže v 35. minutě zacílil nešťastně do vlastní sítě M. Rosenvald a za dvě minuty Beneš hlavou získal hostům dvoubrankové vedení. Ve 42. minutě dostal T. Rosenvald střelou z trestného kopu 25 metrů Nespeky do hry. Vzápětí to zkoušel znovu, ale míč proletěl těsně nad.

Po přestávce hosté, hrající po větru, zcela ovládli hru a stříleli branky. Táčner tvrdou střelou, dvakrát rychlonnohý Kratochvíl a Pitelka upravili na 1:6.

Petr Novotný, kouč Nespek, byl po vysoké prohře zlomený. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že zopakujeme propadák jako v posledním podzimním kole doma s Kostelcem, který skončil stejným výsledkem,“ čertil se kouč a zhodnotil zápas: „V prvním poločase jsme přežili úvodní nápor hostů. Po patnácti minutách se hra vyrovnala. Poté přišla minela stopera Milana Rosenvalda a vzápětí nechal Pavlík hlavičkovat hostujícího útočníka a rázem jsme prohrávali 0:2. Do zápasu nás vrátil Tomáš Rosenvald z trestného kopu. O poločase jsem hráče upozorňoval, aby se vyvarovali zbytečných chyb a vzhledem ke kvalitě soupeře jsem chtěl, abysme hráli více zezadu a čekali na rychlý protiútok. To co jsem viděl ve druhém poločase, mě připadalo, že jsem v kabině ani nebyl,“ zlobil se pálil do svých řad: „Co předvedla většina hráčů je ostuda fotbalu, ale to co předvedla zkušená stoperská dvojice Rosenvald – Pavlík byla katastrofa. Jediný, kdo snese měřítko je Tomáš Rosenvald, který paradoxně moc netrénuje. Utkání s Kostelcem jsem těžko rozdýchával. Po tomto utkání mě opouští chuť nadále pokračovat. Vše si v klidu promyslím a rozhodnu se.“

Branky: 42. T. Rosenvald – 60. a 65. Kratochvíl, 35. vlastní, 37. Beneš, 55. Táčner, 75. Pitelka. Rozhodčí:Kalík. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 1:2.

Sokol Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Kapr – Presl, Cháb (60. Čáp), Kalenda, Myslivec (75. V. Kulhavý) – Maslák, T. Rosenvald