Nespeky – Sedlec Prčice

Okresní derby ovládly Nespeky 

Nespeky – V prvním jarním kole se na hřišti v Nespekách sehrálo okresní derby fotbalové I. B třídy, ve kterém domácí po dobrém výkonu přehráli Sedlece Prčice, když o výhře rozhodli třemi góly po přestávce

Nespeky – Sedlec–Prčice 4:1

Zápas vypadal v úvodu jako kvalifikační duel Španělska s Českou republikou. Nespeky dobře kombinovaly, ale do hlubokého obranného bloku Sedlce–Prčice se nemohly prosadit. Vyjímkou byla střela Myslivce z malého vápna po nabídce Presla, ale brankář hostů Bechyně vytáhnul míč reflexivně na tyč. A tak podobně jako naši reprezentanti udeřili jako první hosté. Růzha vysunul L. Pištěka, který poslal míč před branku na nabíhajícího T. Pištěka a brankář Králíček plachtil zbytečně. Poté se hra trochu vyrovnala, ale domácí měli ve svém středu navrátilce Kadlece, který stále zaměstnával sedleckoprčickou obranu. Nejprve napálil břevno a vzápětí po centru Kalendy krásně z voleje vyrovnal.

Po přestávce byli domácí nadále aktivnější. Páryse po centru Kapra ještě na zadní tyči vychytal Ryšavý, ale po hodině hry již nestačil na střelu nejlépe se orientujícího, nového muže v nespeckém dresu Masláka, po závaru po rohovém kopu. Hosté se uchylovali jen na nakopávané balóny na M. Davídka a málem se jim to vyplatilo, když mu trochu prostoru dal Pavlík a sedleckoprčický kanonýr trefil břevno. To bylo ze strany hostů vše. V 69. minutě obstřelil krásně Nachtman z trestného kopu zeď a Ryšavý byl bezmocný. Poslední hřebíček do sedleckoprčické rakve přibil střídající T. Rosenvald po souhře s Preslem.

Kormidelník Nespek Petr Novotný po zápase zářil. „Vzhledem k předcházejícím zápasům se Sedlcí jsme chtěli uspět a udělat pro vítězství maximum, což se nám povedlo. Klukům děkuji za předvedený výkon, který se mi opravdu líbil.“

To kouč Sedlce–Prčice Miroslav Rybka se po zápase mračil. „Nespeky vyhrály naprosto zaslouženě. Přijeli jsme s taktikou – vyplnit střed a chodit do brejků. Nešli nám ale přihrávky, špatně jsme obsazovali, dostali se pod tlak a z toho jsme inkasovali čtyři góly po našich hrubých chybách.“

Branky: 35. Kadlec, 61. Maslák, 69. Nachtman, 82. T. Rosenvald – 26. T. Pištěk. Rozhodčí: Šnýdr. ŽK:Pavlík, Kadlec – Bechyně, Růzha, M. Davídek, Mára. Diváci: 70. Poločas: 1:1.

Sokol Nespeky: Králíček – Kapr, Pavlík, Nachtman, M. Rosenvald – Myslivec (66. Čáp), Kalenda, Presl, Párys – Maslák (85. Kadeřábek), Kadlec (80. T. Rosenvald).

Sokol Sedlec–Prčice: Ryšavý – Sedláček, Zd. Pištěk, Polidar, Hedvik – L. Pištěk, Mára (58. Bouška), Růzha (81. Nádvorník), Bechyně, T. Pištěk – M. Davídek.