B-tým: Nespeky B – Sokol Neveklov 4:2 (0:1)


Béčko zvládlo těžký domácí zápas s Neveklovem. Ve druhém poločase otočilo nepříznivý výsledek a nakonec vyhrálo 4:2. Hattrickem se blýskl Štěpán Hamajda a krásný gól na 4:1 přidal Martin Kačírek. Hosté už jen v závěru korigovali na konečných 4:2.

První poločas moc gólových šancí nenabídl. Za zmínku snad stojí jen únik Adama Jasze ze 17.minuty, ale zakončení doprostřed brány hostující brankář vyrazil. Ve 31.min se hosté dožadovali penalty, kdy náš Matyášek svedl důrazný souboj s neveklovským Melicharem, ale rozhodčí Karel Černý žádný prohřešek vůči pravidlům neviděl.  Jenže o 5 minut později se na pravé straně prosadil hostující Petr Čichovský a otevřel gólový účet 0:1. V závěru poločasu jsme měli dvě příležitosti k vyrovnání, nejprve se do vyložené šance dostal Vojkůvka, který byl v pokutovém území faulován. Rozhodčí nejprve odpískal pokutový kop, který ale následně odvolal, neboť pomezní rozhodčí již před tím signalizoval ofsajd. Tu druhou šanci měl Adam Jasz, který postupoval sám na neveklovského gólmana ale pokus o lob přelétl i branku. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1 pro hosty.

Jestli první poločas byl skromný na gólové šance, tak druhá půle byla úplně o něčem jiném. Jedna šance střídala druhou a útočilo se výhradně na neveklovskou branku. Hned po čtyřech minutách vyrovnal Hamajda na 1:1. O chvilku později mohl otočit vývoj utkání Vojkůvka, ale ve vyložené šanci netrefil branku. Následovalo několik nebezpečných střel Lukáše Maršouna, nicméně bez gólového efektu. V 67.min zachránil hosty brankář Oberleitner, který včasným vyběhnutím zlikvidoval velkou šanci Adama Jasze. Gólové hody začaly až v 72.minutě. Během šesti minut padly hned čtyři góly. Nejprve jsme překvapivě rychle rozehráli rohový kop, Vojkůvka našel před brankou zcela volného Hamajdu a ten svým druhým gólem otočil vývoj utkání na 2:1. Uběhly sotva dvě minuty, Hamajda využil chyby obránců a zkompletoval svůj hattrick – 3:1. O chvilku později přišla paráda z kopačky Martina Kačírka, ten si nechal míč jednou skočit a pak z „voleje“ vystřelil nechytatelnou střelu, která se otřela o břevno a zapadla do branky – 4:1. Až v 78.min se hosté dostali do nebezpečného zakončení a hned z toho byl gól na 4:2.  V závěru utkání měly oba týmy po jedné velké šanci, nejprve na straně hostů selhal Melichar, který se mohl podruhé zapsat mezi střelce, ale mířil těsně mimo a na naší straně se nepovedlo skórovat střídajícímu Kadeřábkovi, kterého vychytal hostující gólman. Celkem pohledné utkání tak skončilo vítězstvím našeho týmu 4:2.

Více foto ze zápasu Nespeky B – Neveklov najdete zde: