B-tým: TJ Nespeky B – Dolní Kralovice 3:3 (2:2)


Nespecká rezerva sehrála v rámci 6.kola těžké utkání a nakonec může být ráda alespoň za bod, když na domácím hřišti remizovala s Dolními Kralovicemi 3:3. Soupeř se poměrně rychle ujal vedení 0:2, ale ještě do poločasu vyrovnali Vojkůvka a Sysel. Ve druhém poločase šli hosté opět do vedení, ale 8 minut před koncem vyrovnal po dohrané standardní situaci Tomáš Rosenvald.

První nebezpečná střela letěla už v 5.minutě z kopačky Štěpána Hamajdy, ale hostující gólman ji vyrazil na roh. Pak už přišly dvě gólové situace, bohužel obě do naší branky. Ve 14.min se naši hráči až příliš spoléhali na to, že rozhodčí odpíská ofsajd, to se ale nestalo a Kralovice šli do vedení 0:1. O tři minuty později se nám nepodařilo odkopnout balon a Petr Bystřičan střelou z vápna přidal druhý gól 0:2. A mohlo být ještě hůř, ve 20 minutě měl na hlavě třetí gól kralovický Vojtěch Vošický, ale v dobré příležitosti netrefil branku. Pak už konečně přišly naše šance. Nejprve dvakrát pálil Roman Vojkůvka, tu první střelu gólman vyrazil, ta druhá se mezi tyče nevešla. Ovšem ve 24.min jsme se mohli radovat z kontaktního gólu. Jarda Myslivec se pokusil „dloubákem“ přehodit hostující obránce, míč se po lehké teči dostal až k Vojkůvkovi, který přestože byl natěsno bráněn, tak využil svých předností a snížil na 1:2. Ve 27.min chybělo opravdu málo k tomu, aby Martin Kačírek vstřelil krásný gól. Dlouhý pas za obranu si nechal jednou skočit a pak z „voleje“ napálil míč, bohužel těsně vedle. Každopádně na vyrovnání se nečekalo dlouho. Ve 30.min byl na polovině hřiště faulován Vojkůvka. Martin Pohořelý na nic nečekal a rozehrál velmi rychle, čímž zaskočil nepřipravené obránce a Láďa Sysel vyrovnal na 2:2.

Druhý poločas začal naší velkou šancí, ale spolupráce Maršoun – Pohořelý nakonec ke gólu nevedla. Po hodině hry jsme soupeři darovali rohový kop, na zadní tyči se prosadil střelec prvního gólu Vojtěch Vošický a hosté z Kralovic opět vedli – 2:3.  V závěrečné půlhodině jsme častěji drželi míč a vytvářeli si více brankových příležitostí, než náš soupeř. Nicméně nejprve Maršoun pálil v dobré pozici vedle, potom střídající Petr Kadeřábek obešel i gólmana, ale trefil jen boční síť, a neprosadili jsme se ani po rohu, kdy jsme měli několik možností k zakončení. Vyrovnávací branky jsme se dočkali až 8 minut před koncem. Volný přímý kop rozehrával Hamajda, na bližší tyči zakončoval hlavou Olin Sosnovec, sice trefil jen tyč, ale k odraženému míči se jako první dostal Tomáš Rosenvald, který vyrovnal na 3:3. I když to vypadalo, že ve druhém poločase máme více ze hry, měli jsme i více šancí, tak přesto měli hosté velmi blízko k tomu, aby utkání zvládli a z Nespek si odvezli všechny tři body. Velkou šanci neproměnil v 69.min Vojta Anděl, ale tu největší „tutovku“ spálil v nastaveném čase Patrik Hanousek, kterému míč asi v poslední chvíli trošku poskočil a k naší radosti letěl hodně mimo. Naši hráči tak bez trenéra Bárty získali alespoň bod za remízu 3:3.

Více foto ze zápasu najdete zde: