U13: TJ Nespeky – Vltavan Křečovice 5:1 (2:0)


Mladší žáci zahájili sezónu vítězně. Na domácím hřišti porazili Vltavan Křečovice 5:1. Gólově se třikrát prosadil Dominik Lindner, po jedné brance přidali Karel Hruška a Adam Petrášek.

Novou sezónu jsme zahájili utkáním proti týmu Křečovic. Od začátku jsme měli na hřišti převahu a vytvářeli si brankové příležitosti, ale z důvodu nepřesného zakončení a kvalitních zákroků brankářky soupeře byl stav dlouho 0:0. Až ve 20min. otevřel skóre gólem Kája Hruška (1:0) a v samém závěru 1.poločasu ve 29min. vedení navýšil Dominik L.(2:0). Na začátku 2.poločasu jsme ve 36min. zahrávali penaltu, kterou Dominik L. proměnil (3:0). Po několika minutách zahrával penaltu i soupeř, ale tu Kuba Řehák chytil. Ve 42min. završil hatrick třetím golem Dominik L. (4:0). Ve 43min. snížil soupeř golem na 4:1, ale na gól hned vzápětí (44min.) odpověď individuální akcí zakončenou gólem Adam a upravil na konečný stav 5:1. 10min.před koncem se lehce zranil náš brankář, kterého v brance nahradila Natálka K. . Přestože na jaře z důvodu opakovaného zranění nechytala, předvedla několik jistých zákroků.

Utkání hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: „První zápas se nám vydařil jak výsledkově tak herně. Proti mladému týmu Křečovic se nám dařila pěkná kombinační hra s přenášením míče do volných prostorů a i hra po křídlech. Na všech hráčích byla vidět chuť hrát fotbal a ze hry měli radost jak oni tak diváci. Až další utkání s těžším soupeřem ukáže, zda se nám bude dařit stejně, pokud herní situace budeme muset řešit ve větší rychlosti a budeme se muset vyrovnat s důraznější a agresivnější hrou.“