A-tým: SK Slaný – TJ Nespeky 2:2 (1:0) PK: 6:5


Áčko odehrálo solidní zápas ve Slaném, kde dotáhlo zápas až do penaltového rozstřelu. V něm byli úspěšnější domácí, kteří nakonec získali bod navíc. Naše góly vstřelil v úvodu druhého poločasu Míla Klauz, který během dvou minut otočil výsledek utkání v náš prospěch. Za domácí vyrovnal v 85 min z penalty Lukáš Křeček.

Nespeky obrali o bod, přesto smutní

Slaný – Trochu smutní odjížděli fotbalisté Nespek ze hřiště Slaného. Na hřišti lídra krajského přeboru hráli výborně a sahali tady po třech bodech. O ty je obrala penalta ze závěru zápasu, po níž rozhodl až rozstřel – i v něm byli úspěšnější domácí. A vyhráli 3:2.

Utkání nezačalo dobře pro slánského beka Zelenku, který si po doskoku na trávník potrhal vazy v kotníku a již ve 2.minutě musel ze hřiště. Ve 12. min. měli první vážnější šanci hosté, ale Pešta Sedlákovu bránu zblízka přestřelil. Poté střílela bez přípravy domácí hvězdička Galbavý, ale obránci míč srazili ještě před brankářem Drážkem. Ten si první dobrý zákrok připsal v 17. min., když vyrazil na roh Galbavého trestňák. Domácí pak zlobili dál – po pěkném centru Vimra hlavičkoval Galbavý těsně mimo. K brance pak nevedla ani šance Mareše.

Šikovný záložník hostí Jan Kočí pak připravil šanci pro Kukače, ale ten střílel nepřesně. Ve 36.min. Drážek vychytal šanci Hořejšího, který se s míčem u nohy dostal až těsně před brankáře. Těsně před půlí byl faulován Galbavý a postavil si míč k trestnému kopu. Ten však provedl Křeček a kopl jej parádně přes zeď – 1:0.

Po změně stran však hosté provedli během tří minut obrat skóre. Nejprve se dostal Klauz od lajny přes dva bránící hráče, navedl si míč na střed hřiště a obloučkem překonal vyběhnuvšího Sedláka. Další kombinaci tentokrát po pravé straně zakončila opět Klauz – 1:2. Také v 54.min. se slánská obrana dostala do role statistů a Klauz mohl zkompletovat hattrick. Proti však byl Sedlák, který jeho střelu bravurním zákrokem vyrazil. V 61.min. jeden z obránců hostujícího celku špatným odkopem nabídl míč Galbavému, ale ten ho v pádu špatně trefil a jeho střela šla mimo. Další dobrou kombinaci do domácí, již na riziko hrající obrany, předvedli hosté v 84.minutě. Sedlák však opět dobrým zákrokem podržel a z následného protiútoku vytěžil faulovaný Galbavý pro domácí celek penaltu. Tu bezpečně proměnil Křeček a zápas tak rozhodl až rozstřel.

Ve čtvrté sérii dokázal Sedlák vychytat Kočího a Slánští měli v rukách mečbol, ale Mareš poslal míč do tyče. Rozhodnutí přišlo teprve v šesté sérii, když nejprve Pešta minul bránu a Holly ano – získal pro domácí druhý bod.

„Nespeky se ve Slaném ukázaly jako celek, který hraje rychlý a pohledný fotbal a má ve svých řadách několik velmi šikovných fotbalistů. Parodoxem je, že dva z nich selhali při rozstřelu a neproměnili svoje penalty. My dva body z domácího utkání prostě brát musíme, neboť hosté jeden bod odvážejí zaslouženě,“ přiznal vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

SK Slaný – Sokol Nespeky 3:2 PK (1:0).
Branky: 44. a 85. (druhá z PK) Křeček – 49. a 51. Klauz.

Nespeky: Drážek – Peterka (76. Iheanacho), Krejza, Braný, Burian – Kukač, Varkoček, Klauz (86. Večeřa), Pešta – Konopiský, Kočí.

Sestřih zajímavých událostí z utkání SK Slaný – TJ Nespeky se připravuje:

záznam celého utkání SK Slaný – TJ Nespeky najdete zde: