U19: Čerčany – Nespeky 1:4 (0:4)


Dorostenci hráli v neděli 7.10 derby v Čerčanech. O našem jednoznačném vítězství rozhodl především první poločas, kde jsme soupeře jednoznačně přehráli a po gólech Dana Vošického a Šimona Bouši vedli 4:0. Soupeř snížil na konečných 4:1 až v závěru utkání.

Již ve třetí minutě nám domácí nabídli vlastní chybou velkou příležitost, kterou Dan využil. Následně nabralo utkání jednoznačný průběh. Míč se pohyboval většinu času na našich kopačkách a útoky směřovaly téměř výhradně na branku Čerčan. V 17. minutě prudkou ranou z úhlu zvyšoval Šimon Bouša na 2:0 a za další minutu dorážel Dan míč za záda domácího brankáře, čímž navýšil náš náskok na tříbrankový. V naší hře sice bylo poměrně dost nepřesností zejména při pokusech o finální průnikové přihrávky, ale míč jsme zpravidla získali brzy zpět a mohli pokračovat dalším útokem. Jak si lze účelně a zároveň ladně poradit se zahuštěnou obranou jsme předvedli po necelé půlhodině zápasu. Rychlé přenesení hry z jedné strany na druhou, Matějovo zatažení míče po levé straně a zpětná přihrávka pod sebe, do které se z první opřel Šimon Bouša a povedenou ranou rozvlnil síť za zády domácího gólmana počtvrté. Možná poněkud uspokojeni vysokým vedením jsme v závěru poločasu poněkud zvolnili. A jelikož Čerčany naši branku téměř neohrozily, stav utkání zůstal do 45. minuty beze změny.

O přestávce sice dostali hráči návod na to, jak lépe řešit některé ofenzivní situace, na hřišti to však v druhém poločase téměř nebylo vidět. V prvních minutách dokonce domácí přebrali na pár minut aktivitu. Zakrátko jsme sice opět zatlačili Čerčany před vlastní branku, nicméně nepřesností na našich kopačkách přibývalo. Zároveň jsme dali nohu z plynu a výsledkem byla oboustranně neurovnaná hra, kdy jen ojediněle probleskl v nezáživném představení pěkný fotbalový moment. Několik šancí jsme přesto měli. Střely však létaly mimo nebo se vytáhl několika dobrými zákroky domácí brankář. V 78. minutě sebou na nekvalitním povrchu čerčanského hřiště míč místo předpokládaného odrazu plácnul o zem a kutálel se dál mimo dosah našeho brankáře. Akce pokračovala a domácí z ní zblízka dostali míč do naší branky. Tím Čerčany poněkud ožily a zároveň se otevíral prostor v jejich otevřenější obraně. Domácí však v dalších minutách pouze trefili tyč a my žádný útok do brankového vyústění také nedovedli. K zisku tří bodů z dnešního zápasu nám tak stačil solidní výkon v jeho prvních 30 minutách.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc – Adam Kulhavý, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Šimon Doležal, Lukáš Svoboda – Dan Vošický, Šimon Bouša, střídající: Matěj Pavlíček, Pavel Šiňor