Nespeky-Teplýšovice

Nespeky – Ve 24. kole fotbalové I. B třídy bylo okresní derby mezi šestými Nespeky a druhými Teplýšovicemi, které si díky lepší střelecké produktivitě odvezly domů všechny body.

Nespeky – Teplýšovice 1:3

Od začátku se hrál rychlý kombinační fotbal. Skóre otevřel hostující Král po rychlé akci. Domácí mohli do přestávky vyrovnat, ale Kalendovi a hlavičce T. Rosenvalda stál v cestě Kohoutek a Kadlec mířil mimo. Na druhé straně na centr Nerada před brankou nedosáhl Podhorský.

Ihned po přestávce opět udeřil po uličce mezi obránce Král – 0:2. Jenže v 77. minutě dostal Kadlec ranou z rohu šestnáctky Nespeky do hry. Vzápětí mohl Kalenda srovnat, ale Kohoutek Teplýšovice podržel. A tak udeřilo na druhé straně a Kukač po precizně zahraném trestném kopu upravil na 1:3. V závěru ještě zamířil domácí T. Rosenvald po sóle vedle, ale to si již Teplýšovice výhru v derby hlídaly a nenechaly si body vzít.

Trenér Nespek Petr Novotný řekl po zápase. „Chtěli jsme sérii vítězství prodloužit, ale výkon neodpovídal předcházejícím zápasům. Teplýšovice jsou kvalitní mužstvo a vyhrály díky lepší kombinační hře. Zápas se pro nás od začátku vyvíjel špatně, přesto jsme ho mohli otočit, ale zklamala nás koncovka. Soupeř ale byl lepší a zaslouženě vyhrál, k čemuž mu gratuluji.“

Trenér Teplýšovic Petr Chomát měl po derby radost. „Na výborně připraveném hřišti se hrál kombinační a na I. B třídu kvalitní zápas, který se divákům musel líbit. Nespeky ale dojely na špatnou kondici. Branky jsme vstřelili po dvou pěkných akcích a z trestného kopu, takže si myslím, že jsme si výhru zasloužili, když nám vyšla koncovka,“ zářil kouč a chválil: „Musím pochválit brankáře Kohoutka, který chytil dvě až tři loženky po našich chybách. Mužstvo ale nutím i v obraně do kombinačního fotbalu, což přináší chyby, protože tým ještě není vyzrálý. Nespeky se mi líbily a je to mužstvo na popředí tabulky.“

Branky: 77. Kadlec – 14. a 52. Král, 79. Kukač. Rozhodčí: Holý. ŽK: Parys, Kadlec, T. Rosenvald, Kapr – Kukač, Chomát, Král, Veselý. Diváci: 60. Poločas: 0:1.

Sokol Nespeky: Králíček – Presl, Nachtman, Pavlík, Kapr – Parys, Maslák (80. V. Kulhavý), T. Rosenvald, Čáp (65. Cháb) – Kalenda, Kadlec (87. Adámek).

Sokol Teplýšovice: Kohoutek – J. Dřízal, Chomát, Veselý, Drahota – Nerad (75. Bartůšek), Hušbauer, Kukač, D. Podhorský – L. Tůma (46. Mládek), Král.