Nespeky -Zbraslavice

 

 

 

Nespeky zlomila neproměněná penalta

Nespeky – Ve 20. kole fotbalové I. B třídy se hráči Nespek snažili doma se Zbraslavicemi zapomenout na porážku od poslední Ratboře, ale to se jim nepovedlo, když je zlomila neproměněná penalta Tomáše Rosenvalda.

Nespeky – Zbraslavice 1:3

 

Do první šance se dostal domácí Kalenda, ale střílel nad branku. Ve 12. minutě vystrašila Králíčka střela R. Truksy z otočky do břevna. Vzápětí již gólman Nespek lovil míč po trestném kopu a střele Švejdy. O chvíli později pálil Šindelář po dlouhém výkopu brankáře Potměšila těsně nad nespeckou branku. Domácí se otřepali a trestný kop Myslivce vyrazil Potměšil a Nachtmanova střela trefila jen nohy obránce hostů. Po půlhodině založili hosté brejk, který zakončil Veselý do prázdné branky. Nespečtí nerezignovali a střídající Burian ihned po příchodu na hřiště, ve 39. minutě, snížil na 1:2. V závěru poločasu ještě domácí po zmatcích v obraně podržel Králíček.

Ve druhém poločase si Nespeky vytvořily velkou převahu, ale vyloženou šanci si nevytvořily. Ve 48. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Po faulu na Kalendu, zahrával penaltu T. Rosenvald, ale gólman Potměšil míč vyrazil. Domácí sice nadále tlačili a hosté spoléhali na brejky. V 72. minutě vyrazil Králíček střelu Švejdy a míč padající do prázdné branky vyrazil Nachtman. Rozhodnutí přišlo v 85. minutě, když R. Truksa překvapil z úhlu Králíčka. V závěru ještě brankář Potměšil vyrazil střelu Nachtmana z trestného kopu.

Trenér Nespek Petr Novotný byl nespokojený, ale hráče nehanil. „O soupeři jsem měl dost informací, přesto jsme dostali gól po standardní situaci, na kterou jsem poukazoval před utkáním. Za chvíli jsme dostali druhý gól, při kterém chyboval školácky Presl. Poté jsem dal do hry Martina Buriana, který ihned po příchodu snížil. Ve druhém poločase jsem věřil v obrat, protože jsme byli lepším mužstvem. Jenže Tomáš Rosenvald neproměnil penaltu, což byl asi rozhodující moment zápasu. Pak jsme sice měli převahu, ale v šancích jsme neuspěli, naopak při hře vabank nás v závěru soupeř potřetí potrestal. Kluci podali slušný výkon, ale bohužel nám chybělo štěstíčko a důraz v koncovce.“

Branky: 39. Burian – 13. Švejda, 30. Veselý, 85. R. Truksa. Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: 0:1. Diváci: 50.Poločas: 1:2.

Sokol Nespeky: Králíček – Myslivec, M. Rosenvald, Pavlík, Kapr (80. Čáp) – Párys, Presl (38. Burian), Nachman, T. Rosenvald – Cháb, Kalenda (55. Maslák)