Nespeky-Poříčí nad Sázavou

Králíček se stal hrdinou derby

Nespeky – Na pořadu 21. kola I. A třídy bylo místní derby mezi Nespeky a o pět kilometrů vzdáleném Poříčí nad Sázavou. Po bezbrankovém poločase domácí nastříleli svému soupeři tři branky.

Nespeky – Poříčí nad Sázavou 3:0

Počáteční oťukávání skončilo v 18. minutě, kdy po faulu na T. Rosenvalda domácí zahrávali pokutový kop. Jenže Kadlec napálil míč jen do břevna a od té doby měli více ze hry hosté. Ti měli v rozmezí deseti minut na kopačkách tři vyložené šance. V cestě jim však stál vynikající Králíček, který vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým. Ve 44. minutě Šimáček parádní trefou ze třiadvaceti metrů napnul síť nespecké branky, jenže pro postavení mimo hru gól nebyl uznán. Sporná situace, která zvedla u hostů adrenalin.
Ve druhém poločase nespečtí hráči zlepšili pohyb a výsledkem toho přišly i šance. V 60. minutě Párys zblízka přestřelil Kumštovu branku. Na druhé straně Pavlík odkopem hasil začínající požár. Další šanci poříčského Trpišovského zlikvidoval Králíček. V 69. minutě se Nespeky konečně dočkaly. Kadlec utěšenou střelou z dvaadvaceti metrů dostal domácí do vedení. Za chvíli střídající Kalenda proběhl obranou hostí a podél Kumšty zvýšil na 2:0. Tentýž hráč dovršil skóre utkání dorážkou po centru Páryse. 
Trenér Nespek Petr Novotný řekl po zápase: „Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z minulého týdne v Říčanech. Jenže v prvním poločase jsme byli pasivní a jen díky výborným zákrokům našeho gólmana Králíčka jsme udrželi čisté konto. Toho bych chtěl zvlášť pochválit. O přestávce jsem musel zvýšit hlas a druhý poločas už byl o něčem jiném. Za ten jsme si zasloužili vyhrát.“
Hrající trenér Poříčí Roman Filip, který v týdnu oslavi čtyřicetiny, byl po utkání zklamaný: „Z naší strany hodně povedené utkání, akorát jsme nedali góly. Bez nich se vyhrát nedá. Do první branky jsme byli lepším mužstvem. Přežili jsme penaltu, kterou domácí zahodili. Pak rozhodčí neuznal gól, který byl diskutabilní. To ale ví asi jen on. Druhou půli jsme opět začali šancemi, které jsme promarnili a potom přišel trest. Pak už to bylo dost chaotický. Chtěli jsme vyrovnat, tím se otvírala obrana a domácí se dostávali do brejků a do šancí. Výsledek je hodně krutý, spíš by mu slušela remíza. Musím pochválit domácího gólmana, ten byl hlavním strůjcem soupeřova vítězství.

Branky: 76. a 82. Kalenda, 69. Kadlec. Rozhodčí: Kubečka – Suchý, Karlík. ŽK: Cháb, R. Říha – Kupša.Diváci: 100. Poločas: 0:0 .
Sokol Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík – Burian, T. Rosenvald (72. Maslák), Čáp (70. Kalenda) – Kadlec, Myslivec (88. Presl).
SK Posázavan Poříčí nad Sázavou: Kumšta – Breburda, Šrom, Vaník, Anděl – R. Říha, Braný, Šimáček, M. Stibůrek (80. Filip) – Kupša (65. Sysel), M. Říha (46. Trpišovský).