Nespeky-Kondrac

V okresním derby viděli diváci velké obraty

Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě se odehrálo okresní derby mezi Nespeky a o záchranu bojující Kondrací. Diváci viděli osm branek, domácí vedli po první půli třígólovým rozdílem, aby po přestávce předvedla Kondrac čtyřbrankový obrat, také díky hattricku Vítovského, v závěru však vyrovnal T. Rosenvald.

Nespeky – Kondrac 4:4

 

Do okresního derby vlétli domácí jako uragán. Již ve 4. minutě je dostal do vedení Kadlec po ideální přihrávce Masláka. O chvíli později přišla jediná šance hostů v prvním poločase, ale hlavičku M. Kubína zlikvidoval Králíček. Poté již na hřišti vládli domácí – Kapr, Kadlec ani T. Rosenvald ale nedokázali po sólech překonat brankáře Kňazíka. Až ve 28. minutě se opřel do míče z dálky M. Rosenvald a nedal brankáři Kondrace šanci. Těsně před odchodem do kabin zvýšil Kadlec po krásné individuální akci na 3:0.

Kdo by si myslel, že je rozhodnuto, krutě se zmýlil. Do druhého poločasu vstoupili hosté jako vyměnění, začali bojovat a v 50. a 62. minutě je Vítovský dostal na dostřel – 3:2. Poté domácí ve dvou velkých šancích netrefili branku. A tak Kondrac trestala. V 76. minutě odcentroval Jaroš a Pavlíček z dorážky vyrovnal. Nespeky byly v šoku, který prohloubil za čtyři minuty Vítovský, který byl nastřelen při domácím odkopu. Obrat byl dokonán, domácí ale ještě zvedli hlavu a v 85. minutě vyrovnal T. Rosenvald na 4:4. Do konce utkání měla obě mužstva několik gólových šancí, ale skóre se již nezměnilo.

Trenér Nespek Petr Novotný řekl po divokém zápase pěkně otrávený. „Chtěli jsme zápas zvládnout, což se nám zpočátku dařilo. V prvním poločase jsme mohli Kondraci dát minimálně pět gólů, ale dali jsme tři. O přestávce jsem na hráče apeloval ať si zahrají fotbal a přidají ještě nějaké branky, aby potěšili diváky. To se ale nestalo a druhý poločas dopadl úplně jinak, což mě strašně mrzí. Kondrac byla po přestávce lepší, nastartovala se dvěma rychlými góly a my jsme nakonec byli rádi, že jsme v závěru vyrovnali.“

Trenér Kondrace Jiří Janouše ml. byl po rozpačitý. „Potřebovali jsme vyhrát, ale první poločas byl z naší strany nejhorším představením sezóny. Bez pohybu, důrazu, nebyli jsme schopni si třikrát přihrát, hráči předváděli vrcholný alibismus – nikdo na sebe nechtěl vzít trochu zodpovědnosti. O přestávce si v kabině hráči mezi sebou vyměnili názory a druhá půle byla úplným opakem první. Předvedli jsme výborný výkon, výsledek jsme otočili, ale v závěru jsme si nechali dát zbytečný vyrovnávací gól a máme tak jen bod. Je pro nás nepochopitelné, jak můžeme předvést tak obrovské herní výkyvy, ale toto nás trápí prakticky celou sezónu. V posledním utkání musíme porazit Ratboř a doufat, že se po této příšerné sezóně udržíme v 1.B. třídě.“

Branky: 4. a 44. Kadlec, 28. M. Rosenvald, 85. T. Rosenvald – 50., 62. a 80. Vítovský, 76. Pavlíček.Rozhodčí: Krůta. ŽK: M. Rosenvald – M. Kubín. Diváci: 100. Poločas: 3:0.

Sokol Nespeky: Králíček – M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík, Kapr (60. Čáp) – Cháb, Burian, Maslák (82. Presl), T. Rosenvald – Kalenda, Kadlec.

Sokol Kondrac: Kňazík – Pohorský, Mleziva, Volšický, T. Kubín – Jaroš, M. Kubín, M. Kašpar, Pavlíček – Turek (70. R. Kašpar), Vítovský