Chotýšany-Nespeky

Chotýšany se v derby chytily stébla

Chotýšany – Poslední celek fotbalové I. B třídy Sokol Chotýšany zvítězil v okresním derby nad Nespeky, když o výhře rozhodl po přestávce

Chotýšany – Nespeky 4:2

Zápas začal náporem domácích, ale průnik Hampešta skončil střelou nad a po autu Junka a ráně Hanuše se zaskvěl Králíček a míč vyrazil na roh. Po čtvrthodině hry se dostali ke slovu hosté. Kadlec nejprve pálil vedle, ale v 17. minutě již po přečíslení a přihrávce Pavlíka skóroval „angličanem“ Párys. Po brance se opět chopili iniciativy domácí, ale šance Fialky, Hanuše ani Khandla ke gólu nevedly. Až v 41. minutě hlavičkoval přesně Kamarýt po centru Hampešta.

Ve druhém poločase se domácí rozjížděli pomaleji, ale v 53. minutě přišel faul v pokutovém území na Junka a penaltu Hanuš s přehledem proměnil. V 63. minutě rychle rozehrál trestný kop Šindelář na Fialku, který ranou k tyči zvýšil na 3:1. Hosté zahrozili ranou Chába nad branku Keseliho. Na druhé straně trefil tvrdou ranou z trestného kopu Kamarýt tyč. V 81. minutě hosté zápas ještě zdramatizovali, když se po průniku Kadlece trefil Myslivec – 3:2. V závěru ale pečetil zasloužené vítězství domácích Hanuš, když z trestného kopu vymetl šibenici Králíčkovy branky.

Chotýšanský stratég Ivan Suchomel se radoval z výhry. „Věděli jsme jsme, že Nespeky jsou zkušený soupeř, který ví, jak se má v I. B třídě chovat, jakým způsobem má hrát a ničím nás nepřekvapily. Vítězství je zasloužené, protože jsme byli celý zápas aktivnější, vstřelili jsme čtyři branky, nastřelili jsme dvě tyče a další šance zahodili. Zápas jsme si ale zkomplikovali sami, protože jsme zase doháněli jednogólové manko. Vyrovnali jsme do půle a po přestávce šli do dvoubrankového vedení. Poté Jarda Myslivec šmudlou snížil, ale Míra Hanuš pečeti výhru z trestňáku,“ dodal kouč k zápasu a podivoval se: „Nechápu ublíženost hráčů Nespek, kteří hledali chybu v rozhodčích, vystřelili dvakrát na bránu a dali dva góly, vždyť takovou produktivitou nemá ani Barcelona.“

Petr Novotný, kouč Nespek, zrovna po zápase zrovna nezářil. „Chtěli jsme navázat na zápas se Sedlcí, což se nám ale v Chotýšanech nepodařilo. Nepodali jsme optimální výkon, který nebyl, takový jaký bych si představoval. Chotýšany ale udělaly po všech stránkách maximum a někdy jsem si připadal jako na hokeji, protože jsme stále hráli v oslabení. Místy proti nám nekopalo jedenáct hráčů, ale čtrnáct protivníků.“

Branky: 53. (z PK) a 89. Hanuš, 41. Kamarýt, 63. Fialka – 17. Párys, 81. Myslivec. Rozhodčí: Krůta. ŽK: 0/2.Diváci: 80. Poločas: 1:1.

Sokol Nespeky: Králíček – M. Rosenvald, Pavlík, Nachtman, Kapr – Párys, Presl (65. Cháb), Kalenda, Myslivec – Kadlec, Maslák (55. T. Rosenvald).

Sokol Chotýšany: Keseli – Hampešt, Bejbl, Khandl, Šindelář – Junek, Průcha, Kamarýt, Povolný – Hanuš, Fialka. Střídali: Hanibal, Pazdera, Granát.