Říčany-Nespeky

Nespeky si překvapivě odvezly všechny body z Říčan

Nespeky – Na hřišti výborných Říčan se představily v 21. kole fotbalové I. B třídy hráči Nespek, které naopak nejsou v oslnivé formě. Zápas ale nakonec skončil jinak, než byly předzápasové úvahy a hosté si domů odvezli nečekaně tři body.

Říčany – Nespeky 1:2

 

Od začátku se hrál otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. První zahrozili domácí hlavičkou nad branku. Hosté kontrovali Kadlecem, který sám před brankářem netrefil míč, po rohu a hlavičce Kadlece trefil Čáp jen boční síť. Domácí však po chvíli otočili kormidlo, nejprve Lízal nastřelil břevno, aby následně šli Říčanští po chybě nespecké obrany do vedení. Vzápětí průnik domácího útočníka zlikvidoval brankář Králíček a o chvíli později trefili Říčanští tyč. Hosté zahrozili hlavičkou osamoceného Buriana po rohu přes branku. V 37. minutě se Nespečtí dočkali vyrovnání zkušeným Myslivcem.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném scénáři. V 51. minutě domácí z vyložené příležitosti přestřelili branku, aby se to samé vzápětí podařilo Kalendovi na druhé straně ze sóla, následně Kadlec z metru netrefil prázdnou branku. Oba týmy chtěly strhnout výhru na svou stranu, hosty podržel dvakrát Králíček, a tak Nespečtí v závěru udeřili. Nejprve hlavičkoval Pavlík po centru vedle, aby v 85. minutě Nachtman z trestného kopu rozhodl.

Trenér Nespek Petr Novotný po zápase zářil. „Už v zápase se Zbraslavicemi, kdy na hřiště naskočil Martin Burian, se naše hra zvedala a v Říčanech se vzestupný výkon potvrdil. Hráli jsme asi nejlepší utkání na jaře. Chtěl bych vyzdvihnout hlavně defenzivní činnost, která pracovala, kromě jedné chyby, na jedničku. Všichni kluci podali zodpovědný výkon, za což jim chci poděkovat a věřím, že za týden na vše navážeme derby v Poříčí nad Sázavou.“

Branky Nespek: 37. Myslivec, 85. Nachtman. Rozhodčí: Noll. ŽK: 3:2. Diváci: 80. Poločas: 1:1.

Sokol Nespeky: Králíček – M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík, Cháb – Párys, Burian, Myslivec (78. Maslák), Čáp (60. Kapr) – Kadlec, Kalenda.