Tuchoraz – Nespeky

Králíček opět vyčaroval výhru

Tuchoraz – S výhrou v derby v kapse a dobrou náladou zajížděly Nespeky ve fotbalové I. B třídě na hřiště druhé Tuchorazi. Díky trefě Kadlece se jim podařilo vyhrát, ale k bodům musel velmi pomoci brankář Králíček.

Tuchoraz – Nespeky 0:1

 

Po úvodní oťukávané vyzkoušel kvality Králíčka domácí Franěk. Na druhé straně kontroval Kalenda střelou, která těsně minula „šibenici“ branky Tuchorazi. Nespecký gólman formu potvrzoval při dalekonosné ráně Trnky a Rozumného dělovce. Hosté hrozili po rychlých akcích, ale Kadlec po obejití gólmana netrefil prázdnou branku. V 36. minutě přišel jediný gól zápasu. Po faulu na Čápa vypálil z trestného kopu Nachtman, gólman míč neudržel a Kadlec z dorážky rozvlnil síť.

Nespecký útočník zlobil domácí obranu i po přestávce. Nejprve přestřelil branku z velkého vápna a o chvíli později byl faulován v šestnáctce brankářem, který se při střetu zranil. Do svatyně nastoupil hráč a Nachtmanovi penaltu chytil. V závěru byli hosté rádi, že výhru uhájili, když Šmejkalovu ránu Králíček vyrazil a zázračně si poradil i s projektilem Černého z hranice penalty. Nespeky kontrovaly jen sólem Kadlece zakončeným do boční sítě.

Trenér Nespek Petr Novotný řekl po zápase. „Na velkém hřišti a při velkém vedru byl zápas o kondici. Chtěli jsme plout po vítězné vlně, a to se nám povedlo. V prvním poločase jsme chtěli již zápas rozhodnout, sice jsme vedli brankou Kadlece, ale několikrát nás podržel Králíček. Druhý poločas již nebyl tak kvalitní, neproměnili jsme již čtvrtou penaltu a už nevím, koho tam mám poslat. Nakonec jsme byli rádi, že jsme výhru se štěstím uhájili,“ oddechl si kouč a chválil: „Opět bych chtěl vyzdvihnout výkon brankáře Petra Králíčka, který má fantastickou formu a malinko to připomíná jeho nejlepší éru ve Viktorce Žižkov.“

Branka: 36. Kadlec. Rozhodčí: Berovič. ŽK: 3:3. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Sokol Nespeky: Králíček – Myslivec (40. M. Rosenvald), Nachtman, Pavlík, Cháb – Parys, Burian, T. Rosenvald (80. Presl), Čáp – Kalenda, Kadlec.