A-tým: FC Zličín – TJ Nespeky 2:2 (2:1)


V nekompletní sestavě jsme odehráli čtvrté utkání zimní přípravy. Tentokrát jsme změřili síly s 12.týmem Pražského přeboru s FC Zličínem. V prvním poločase byl soupeř výrazně lepší, a tak poločasový výsledek 1:2 byl pro nás velmi milosrdný. V úvodu druhého poločasu vyrovnal Pešta, a protože už žádný jiný gól nepadl, tak můžeme evidovat konečný výsledek 2:2.

Úvod zápasu patřil jednoznačně soupeři, který si během 15 minut vytvořil nejméně čtyři gólové příležitosti. Ty první dvě z 6. a 8.minuty ještě neproměnil, ale ve 13.min se už skóre měnilo. Rychlé přenesení hry na pravou stranu, zpětná nahrávka pod sebe a střela z hranice velkého vápna, znamenaly soupeřovo vedení 1:0. A o tři minuty později mohlo být ještě hůř, naštěstí střela z malého vápna mířila nad drážkovu branku. V rozmezí mezi 16. a 17.minutou jsme mohli evidovat jediné dvě naše šance, v obou případech zakončoval Peterka, ale jednou mířil těsně mimo, podruhé se vyznamenal domácí gólman. Další nebezpečné situace se už odehrávaly především před naší brankou. Naštěstí většina zakončení mířila mimo naší branku a tak se skóre měnilo pouze jednou a to ve 29.minutě. Po sérii našich chyb zakončoval domácí hráč z malého vápna a Zličín vedl 2:0. V samotném závěru nám soupeř vyloženě daroval kontaktní gól, špatnou rozehrávku zachytil Maršoun a do prázdné brány snížil na 2:1.

Druhý poločas už byl z naší strany o poznání lepší, a z pohledu gólových šancí poměrně vyrovnaný. Oba týmy si ve druhé půli vytvořily po dvou velkých šancích, ale gólem skončila pouze akce Davida Pešty, který v 51.minutě utekl obráncům po pravé straně a z úhlu prostřelil domácího gólmana – 2:2. Podobná situace na druhé straně skončila díky včasnému vyběhnutí Drážka pouze rohovým kopem. V závěru zápasu měl obrovskou šanci Míla Klauz, který běžel sám na zličínskou branku, ale než stihl zakončit, tak byl zablokován vracejícím se obráncem. Poslední slovo mohli mít domácí, kteří už překonali našeho gólmana, ale míč směřoval pouze do tyče. Na konečném výsledku 2:2 se už nic nezměnilo.

Sestava: Drážek V. – Jasz A., Burian M., Krejza T., Komárek O. – Pešta D., Braný L., Maršoun L., Peterka S., Klauz M. – Hamajda Š.

Střídali: Židlík D., Myslivec J., Šimeček J.;

Více foto ze zápasu FC Zličín – TJ Nespeky najdete zde: