A-tým: SK Poříčí n.Sáz. – TJ Nespeky 1:0 (1:0)


Na závěr sezóny třešnička na dortu v podobě místního derby mezi Poříčím a Nespeky. Celý zápas rozhodla jedna jediná minuta, kdy nejprve neproměnily Nespeky obrovskou šanci, sólo Krejzy skvěle vychytal domácí gólman Soukup a z bleskového protiútoku vstřelil jediný gól utkání poříčský Jakub Trpišovský. Nespeky tak v Poříčí prohrály 1:0.

Letošní derby bylo opět velmi bojovné, na malém hřišti v Poříčí bylo k vidění velké množství osobních soubojů, oba týmy rychle přistupovaly ke svým protihráčům, hrálo se agresivně, a ani jeden tým neumožnil soupeři nějakou déle trvající kombinaci. V prvním poločase se přesto o trochu více dařilo domácím, kteří se několikrát dostali až na dostřel k naší brance, ale zakončení bylo zpravidla nepřesné a náš brankář moc práce neměl. Celé utkání nakonec rozhodla 30.minuta, kdy si Pešta navedl míč na střed hřiště, pak vymyslel krásnou kolmici na Tomáše Krejzu, který běžel sám na poříčskou branku. Bohužel úspěšnější byl domácí brankář Soukup, který Krejzovo zakončení chytil, navíc rychle rozehrál a z rychlého protiútoku dal Jakub Trpišovský jedinou branku zápasu. Poříčí se tak ujalo vedení 1:0.

Ve druhém poločase bylo zajímavých momentů před jednou či druhou brankou ještě méně, hra se převážně odehrávala od vápna k vápnu. Na rozdíl od prvního poločasu jsme ve druhé půli častěji ohrožovali branku domácích, ale žádnou vyloženou tutovku jsme si nevytvořili. Letošní derby tak opět vyznělo lépe pro Poříčí, které ve vyrovnaném utkání zvítězilo těsně 1:0.

Přestože nám nepřísluší hodnotit výkon rozhodčích a můj názor nemusí korespondovat s názorem ostatních, tak si myslím, že mladý arbitr Jiří Gerhardt zvládl těžké utkání velmi dobře a žádné zásadní chyby se nedopustil.

Bezprostředně po utkání zhodnotili zápas i oba trenéři.

Jaroslav Tesař, TJ Nespeky: „rozhodlo pravidlo NEDÁŠ – DOSTANEŠ, máme obrovskou šanci, můžeme vést 1:0 a místo toho za 15 vteřin prohráváme 0:1. My jsme se snažili se zápasem ještě něco udělat, ještě více zlepšit náš pohyb, nějaké šance jsme si vytvořili, ale bohužel jsme je nedokázali dotáhnout až do konce. Opět se ukázalo to, co nás provází celý podzim, že dáváme nejméně gólů z celé soutěže. Sice jich moc nedostaneme, ale pokud chceme utkání vyhrávat, musíme se zlepšit v útočné fázi a naše šance proměňovat. Jinak hráčům nemám co vytknout, bojovali, hráli s velkým odhodláním, bohužel jsme dostali hloupý gól a prohráli jsme. Zápas byl vyrovnaný a myslím si, že remíza by byla zasloužená.“

 

Pavel Šimáček, SK Poříčí n.Sáz: „je super, že jsme dnešní utkání zvládli, zvlášť po tom nevydařeném zápasu v Hřebči. Potvrdili jsme, že se nám v derby daří a tuším, že jsme s Nespeky poslední dva roky neprohráli. Utkání asi rozhodl náš brankář Soukup, který nejprve chytil sólo Krejzy a pak rychle rozehrál na Kubu Trpišovského a ten dal gól, takže rozhodla situace NEDÁŠ – DOSTANEŠ.  Myslím, že v prvním poločase jsme byli lepší a fotbalovější mančaft, Nespeky hrozily hlavně ze standardních situací, ale ty jsme i díky zákrokům Michala Soukupa zvládli, a ve druhém poločase už byla hra rozkouskovaná a šancí bylo pramálo. Myslím, že jsme o ten jeden gól byli lepší a vyhráli jsme zaslouženě.“

 

Více foto ze zápasu najdete zde:

Hodnocení utkání očima našeho soupeře: