B-tým: TJ Nespeky B – FK Týnec n.Sáz. 5:2 (0:1)


Od začátku října nastoupil Štěpán Hamajda ke svému sedmému soutěžnímu utkání a dohromady v nich nastřílel 11 branek. Stejně jako v minulém domácím utkání i tentokrát se blýskl hattrickem a i díky jeho brankám jsme porazili houževnatý Týnec 5:2. Výsledek se ale nerodil snadno, hosté po většinu zápasu vedli, až v 65.min se nám podařilo otočit vývoj utkání na naši stranu. Přestože jsme v závěru přidali další dvě branky, tak hosté kousali až do samotného konce.

Béčko pokračuje v solidních výkonech a předvádí fotbal, který diváky baví. Ne jinak tomu bylo i v posledním domácím utkání podzimu, kdy jsme hostili 11. tým tabulky FK Týnec nad Sázavou. V prvním poločase se hrál otevřený fotbal s šancemi na obou stranách. Častěji se ale do zakončení dostával náš soupeř, neboť naše akce brzdily buď nepřesnosti ve finální fázi, anebo časté ofsajdové postavení.  Naopak hostům se povedlo ve 35.min dotáhnout jednu svou akci až do gólového zakončení a po střele Stejskala se ujali vedení 0:1. Tento výsledek vydržel až do konce první půle.

Z hlediska gólů a gólových šancí byl podstatně zajímavější druhý poločas. Nejednou už naši hráči předvedli bleskový útok ihned po rozehrání a i tentokrát byli hodně nebezpeční. Rychlá akce skončila rohovým kopem, po rohu se prosadil Hamajda hlavou, a po pár vteřinách tak bylo vyrovnáno 1:1. Jenže hosté přispěchali s rychlou odpovědí. Ve 49.min zahrávali volný přímý kop, hlavičkový souboj před naší brankou vyhrál týnecký Koubek a Stejskal už měl snadnou práci 1:2. Gólová smršť pokračovala, v 52.min svedl přímo před střídačkou hostů důrazný souboj náš Adam Jasz s týneckým mladíkem Ungerem, rozhodčí posoudil tento souboj jako čistý, což se hostům moc nelíbilo, Adam našel před brankou volného Vojkůvku a ten vyrovnal na 2:2. Následně předvedl dva skvělé zákroky náš gólman Vejvoda a tak vyrovnaný stav vydržel až do 65.min. V tu dobu se prosadil ve vápně náš Vojkůvka, místo střely posunul míč na lépe postaveného Hamajdu a ten otočil vývoj utkání na 3:2. Od této chvíle jsme měli herně navrch a dalo by se říci, že jsme utkání kontrolovali. Šanci na zvýšení měli jak Ondra Matyášek, tak Roman Vojkůvka, ale oba si vylámali zuby na „padesátníkovi“ Kalinovi, který parádními zákroky držel hosty ve hře. Pojistka v podobě čtvrtého gólu přišla v 70.min. Vojkůvka místo tvrdé rány udělal kličku gólmanovi a do prázdné branky zvýšil na 4:2. I když se zdálo, že o výsledku je rozhodnuto, tak zajímavý byl i závěr zápasu. Nejprve v 87.min zahrával hostující Marek Štambeský volný přímý kop a trefil se takřka ideálně. Od krásného gólu ho dělili doslova milimetry, míč se odrazil od břevna na brankovou čáru a ven z branky. Poslední slovo měl opět Hamajda, ve středu hřiště si sám vybojoval míč, rezignující obrana už mu nekladla velký odpor a Štěpán své sólo zakončil pátým gólem, čímž mimo jiné zkompletoval svůj další hattrick.

 

Více foto ze zápasu Nespeky – FK Týnec n.Sáz. najdete zde: