U19: TJ Nespeky – Trhový Štěpánov 3:4 (2:2)


Nespecký dorost hostil třetí tým tabulky Trhový Štěpánov a presentoval se relativně solidním výkonem. Ve 20 minutě jsme vedli po gólech Šimona Bouši a Adama Kulhavého 2:1. Hosté ještě do poločasu vyrovnali a čtvrt hodiny před koncem se ujali vedení 2:3. Na to ještě dokázal reagovat David Müller, který vyrovnal na 3:3, ale stejně jako v několika předešlých zápasech, i tentokrát jsme v závěru zápasu inkasovali a z vítězství se radoval náš soupeř.

 

V prvních minutách hráli častěji s míčem fotbalisté Trhového Štěpánova a měli jsme dost práce s odvracením jejich útoků. Už v 7. minutě se náš soupeř trefil po rohu a vyraženém míči za záda Lukáše Bareše a ujal se vedení. Nadále jsme se převážně bránili a některé situace hasili na poslední chvíli. V 19. minutě se nám však podařilo proměnit naši první větší šanci a vyrovnat. Šimon Bouša se šikovně dostal do zakončení z pravé strany a prudkou ranou pod břevno rozvlnil síť. O minutu později utekl hostující obraně Adam Kulhavý a umístěnou střelou k tyči otočil výsledek na 2:1. Obraz hry se najednou výrazně změnil. Ve středu hřiště byl hodně vidět dobrou práci odvádějící Šimon Doležal, se zlepšeným výkonem se přidali i další a najednou nás bylo plné hřiště. Za chvíli jsme si vypracovali další velkou šanci, střela ale tentokrát letěla vedle. Trhový Štěpánov se za nějaký čas oklepal, hra se začala vyrovnávat a v závěru prvního poločasu byli podobně jako na jeho začátku nebezpečnější hosté. Vyrovnání jsme jim nabídli tak trochu sami netaktickým rozehráním přímého kopu v 43. minutě. Místo našeho útoku podnikli hosté rychlý brejk do rozhozené obrany a vyrovnali.

Druhý poločas se nesl ve znamení dobývání naší branky Trhovým Štěpánovem. Územní převaha našeho soupeře však narážela na pilíře naší obrany, která dlouho odolávala. Když už se hosté ke střele dostali, míč letěl nejednou vedle a jindy zase zakročil spolehlivý Lukáš Bareš, který si dnes jako hráč z pole vedl v brance velmi dobře. Až v minutě 76. prošla přízemní přihrávka ze strany do našeho pokutového území a míč po voleji hostujícího hráče skončil v naší brance. Za tři minuty jsme dokázali odpovědět. Šimon Bouša utekl po levé straně, naservíroval míč Davidu Müllerovi a i on se z první trefil přesně. Vyrovnáno. Brankový účet tím však nebyl uzavřen. Bohužel jsme i dnes inkasovali nedlouho před koncem utkání rozhodující gól. V 81. minutě jsme nechali hostům příliš místa a času k zakončení a tvrdá střela zamířila do horního rohu naší branky. Poslední minuty zápasu už byly poměrně rozkouskované. Žádnou větší příležitost k vyrovnání jsme si nevytvořili a v dalším utkání jsme opět těsně prohráli.

Sestava: Lukáš Bareš – Pavel Šiňor, David Straka, Vojta Gryc, Honza Myslivec – Marek Jirásek, Šimon Doležal, David Müller, Adam Kulhavý, Filip Kordík – Šimon Bouša, střídající: Jakub Ebenstreit, Patrik Kulhavý