U19: Pravonín – Nespeky 5:4 (2:3)


Dorostenci, stejně jako v několika předešlých případech, opět velmi smolně prohráli, když rozhodující branku vstřelil soupeř až v nastaveném čase. Paradoxně vítězný gól vstřelil Martin Vejvoda, který ještě v březnu letošního roku oblékal nespecký dres. Smutnit ale nemusíme, i s třemi žáky v základní sestavě jsme byli lídrovi tabulky více než rovnocenným soupeřem.

 

Má s námi snad nějaká vyšší moc speciální záměr? Či jsme snad upadli v nějakou výsledkovou klatbu? I takové myšlenky mohou napadnout diváka našich zápasů v podzimní části sezóny. Prvnímu Pravonínu/Kondraci jsme v improvizované sestavě bez standardního brankáře, bez jediného hráče na střídání a s mimořádně povolanými hráči žákovského týmu vstřelili na jeho hřišti čtyři branky. Přitom v předchozích osmi zápasech inkasoval tým Pravonína/Kondrace pouze desetkrát. Přesto jsme vyšli bodově naprázdno. A aby toho nebylo málo, tak jediný zápas stávající sezóny, kdy jsme v závěru otočili výsledek ve svůj prospěch, byl tento týden anulován, protože Týnec nad Sázavou svoje béčko odhlásil ze soutěže. Týnecká ostuda nás tak stála tři body.

V 90. minutě svítí na ukazateli skóre 4:4. V poměrně dlouhém nastavení se hraje převážně před brankou domácích. Po zákroku brankáře našeho soupeře se marně dožadujeme rohu. Domácí diváci volají po ukončení zápasu. Závěrečný hvizd stále nezaznívá. Pravonín/Kondrac se dostává k našemu pokutovému území a píšťalka sudího se už ozývá. Nikoliv však aby zápas ukončila. V jednom ze soubojů byl hlavním arbitrem přísně spatřen faul našeho hráče. A historie se opakuje. Přímý kop těsně za hranicí velkého vápna, hlavička, gól a v dalším zápase přicházíme o bodový zisk v jeho samotném závěru.

V první půli měli balón více v držení domácí. Ovšem žádný větší tlak na naši branku se nekonal. Na první gól Pravonína/Kondrace ze 7. minuty, ke kterému jsme soupeři notně pomohli chybou v rozehrávce na vlastní polovině, jsme Šimonem Boušou odpověděli už za pět minut. V 18. minutě si domácí po důrazné dorážce vzali vedení zpět. Pravonín/Kondrac už jsme moc často do nebezpečných situací nepouštěli. Naopak duo Adam Kulhavý, Šimon Bouša motalo našemu soupeři hlavy a ještě do poločasu jsme skóre otočili. Nejprve po individuální akci ustál v 37. minutě Adam zákrok v pokutovém území a vyrovnal. A o dvě minuty později se tentýž hráč trefil z přímého kopu parádně do horního rohu branky.

Po přestávce sice v 50. a 54. minutě dali domácí dva rychlé góly, ale v 77. minutě po Adamem zahraném rohu hlavičkoval přesně Honza Myslivec a vyrovnal. To už hrál Pravonín/Kondrac o deseti bez v 60. minutě vyloučeného hráče. Adama bylo plné hřiště, výborně zahrával standardky, další hráči se přidali kvalitním výkonem. V této části zápasu jsme měli navrch, další branku jsme už však nepřidali a naopak v již popsaném závěru jsme sami nešťastně inkasovali.

 

Sestava: Lukáš Bareš – Pavel Šiňor, David Straka, Vojta Gryc, Honza Myslivec – Pepa Jára, Šimon Doležal, David Müller, Adam Kulhavý, Matěj Šiňor – Šimon Bouša