U19: TJ Nespeky – FK Týnec nad Sáz. B 5:4 (3:1)


Zápas jak na houpačce a poprvé od začátku letošní sezóny se šťastným koncem pro naše dorostence, kteří poprvé v sezóně bodovali. Po prvním poločase jsme vedli 3:1, ale soupeř ve druhém poločase během čtvrthodiny otočil výsledek utkání na 3:4. Ovšem 6 minut před koncem vyrovnal svým čtvrtým gólem Šimon Bouša a vítěznou branku vstřelil v 90. minutě nejmladší hráč našeho týmu Lukáš Bareš.

 

Marodka dnes zasáhla i Pepu a připomněli jsme si tak začátek sezóny, kdy mezi třemi tyčemi zaskakoval hráč z pole. Dnes se této úlohy zhostil Filip Kordík a nevedl si vůbec zle. Celkem jsme měli k dispozici právě jedenáct hráčů. Tedy vstupní podmínky nikterak slavné. Dokázali jsme se však semknout a bodový rozdíl v tabulce nebyl na hřišti patrný. Týnecká obrana nepůsobila příliš jistě a zejména Šimon Bouša ji svými rychlými výpady intenzivně větral. První dvě šance ještě gólem neskončily, třetí v 10. minutě už ano. To se Šimon Bouša trefil přesně k zadní tyči. Hosté sice už za dvě minuty po střele z větší vzdálenosti vyrovnali, nicméně jsme nadále byli nebezpečnějším celkem a našich velmi dobrých příležitostí přibývalo. Hned třikrát jsme byli gólu hodně blízko. Dvakrát už jsme kličkou překonali brankáře, míč jsme však do branky nedopravili. V další šanci se blýskl hostující gólman výborným zákrokem. Na druhé straně nám zatrnulo při střele do tyče naší branky. Ve 23. minutě už se další střela na zadní tyč v podání Šimona Bouši ujala a v minutě 42. mohl Šimon slavit po další přesné ráně čistý hattrick.

Na kvalitní výkon z první půle se nám na začátku druhého dějství navázat nepodařilo. Hosté přidali a zatlačili nás na naši vlastní polovinu. Nešetřili střelbou a začalo přibývat situací hrozících gólem v naší síti. Svou převahu Týnec nad Sázavou proměnil poměrně brzy dvěma brankami z 53. a 56. minuty ve vyrovnání. V dalším průběhu zápasu se hra vyrovnala. Oproti první půli však hosté zlepšili obranu a už jsme se nedostávali tak snadno na dostřel. Co se nám dnes dařilo, to byly útočné standardky. Po nich se nejednou míč zdržel v blízkosti branky Týnce a ke skórování nebylo daleko. Hosté se na druhé straně nadále pokoušeli o častou střelbu z větší vzdálenosti, nerozhodný stav však zůstával až do 70. minuty nezměněn. V tomto čase jsme si nešťastně srazili centr do vlastní branky a po nadějném dvougólovém vedení jsme najednou prohrávali. Přesto jsme zbytečně nebláznili a trpělivě pokračovali v pracovitém výkonu. Přežili jsme velkou šanci hostujícího týmu, když střela zblízka mířila nad a také nás rychlým vyběhnutím podržel v brance zaskakující Filip. S blížícím se koncem zápasu jsme získali územní převahu a v 84. minutě bylo vyrovnáno. To prodloužený centr z přímého kopu trefil z první přesně Šimon Bouša. Na rozdíl od nevydařených závěrů minulých zápasů jsme dnes poslední minuty odehráli výtečně. Nejen, že jsme vyrovnali, ale v 90. minutě jsme gólově zúročili další standardku. Lukáš Bareš na zadní tyči střelou z voleje pod břevno dokonal obrat a do tabulky si připisujeme první tři body.

Sestava: Filip Kordík – Jakub Ebenstreit, David Straka, Vojta Gryc, Pavel Šiňor – Adam Kulhavý, Šimon Doležal, Lukáš Bareš, David Müller, Marek Jirásek – Šimon Bouša