SG: TJ Nespeky – FK Říčany 4:4 (2:1)


Stará garda poprvé v podzimní části ztratila body. Na domácím hřišti byla ráda alespoň za bod, který uhrála s „omlazenými“ Říčany. Soupeř byl kvalitní a v první půli dvakrát vedl, na 1:1 vyrovnával Bejbl a na 2:2 Martin Pohořelý. Ve druhém poločase si hosté vytvořili dokonce dvoubrankový náskok, ale i ten se nám podařilo vymazat. Střelou z dálky snížil Olin Novák a těsně před koncem z penalty vyrovnal na konečných 4:4 Míra Pavlík.

V předposledním kole letošního ročníku Posázavské ligy jsme hostili staré pány z Říčan. Utkání mělo dva společné jmenovatele – mizerné počasí a ještě horší účast našich fotbalistů. Tři hodiny před výkopem prezident klubu Králíček osobně zkontroloval stav hrací plochy po vydatných nočních srážkách a s jistými výhradami uznal hřiště za způsobilé. Úvodní hvizd soudce Basla si vyslechlo pouze 10 našich hráčů, další členové kádru, v čele s bratry Rubličovými, postupně přicházeli v průběhu hry.

Hrálo se za neustálého deště a mírné převahy říčanského týmu. Aktivnější hosté také vstřelili úvodní branku zápasu, na niž však dalekonosným projektilem odpověděl Bejbl. O několik minut později Říčany potrestaly naši nepřesnou rozehrávku a ujali se vedení 2:1. Ještě do přestávky stihl vyrovnat Pohořelý.  Po změně stran, když hosté odskočili na 4:2, se zdálo být o vítězi rozhodnuto. Nečekaný obrat nastal v okamžiku, kdy zkušený brankář Soudný bravurně zneškodnil dva samostatné nájezdy soupeře, zatímco gólman hostů podcenil utěšenou střelu z kopačky Nováka. O srovnání skóre se z pokutového kopu postaral Pavlík. V závěru nám mohl tři body zajistit Hokr, bohužel v nadějné pozici selhal.

Utkání rozehráli: Soudný – Fleischhans, Kocmata, Drnec, Sedlařík, Bejbl, Novák, Hokr, Pohořelý, Klabík… Později nastoupili: bratři Rubličové, Kumpošt, Pavlík, Kučera.

Branky: Bejbl, Pohořelý, Novák, Pavlík

Řídil Basl

Více foto ze zápasu Nespeky – Říčany najdete zde: