U19: Slavoj Čerčany – TJ Nespeky 4:1 (1:1)


Dorostenci nechytli začátek soutěže a i po šestém kole stále čekají na první bodový zisk. Tentokrát nezvládli utkání v Čerčanech, které dlouho vypadalo jako remízové, ale čtvrt hodiny před koncem jsme lacino pustili soupeře do vedení, a ve snaze utkání alespoň vyrovnat jsme naopak ještě dvakrát inkasovali.

 

Na náš herní projev v minulých utkáních jsme zareagovali změnou rozestavení. Zahustili jsme střed pole a vsadili na více zabezpečenou obranu. Na začátku zápasu měli na kopečkách častěji míč domácí, do žádné větší šance se však nedostali. Hra se postupně vyrovnala a v druhé polovině první půle jsme získali územní převahu. Připravili jsme si i dvě zajímavé příležitosti, při kterých jsme postupovali z úhlu sami na brankáře. Obě zůstaly neproměněny. V 37. minutě už naše převaha ve vedení vyústila. Po rohovém kopu se míč odrazil za velké vápno k Davidu Strakovi, který prudkou a přesnou ranou překonal domácího brankáře. Za tři minuty už ale bylo vyrovnáno. Tentokrát zužitkovali roh domácí a míč, který propadnul na zadní tyči, dopravili do naší branky.

V druhém poločase jsme měli nadále častěji míč na svých kopačkách. Přes domácí obranu jsme se však nedokázali dostat do nebezpečnějších příležitostí. Do nich se s jedinou výjimkou, při které nás zachránil Pepa ve spolupráci s tyčí, nedostávali ani domácí. Mohlo se tak zdát, že zápas spěje k remízovému konci. V 75. minutě jsme se však bohužel nevyvarovali větší individuální chyby ve vlastním pokutovém území, kterou tým Čerčan/Poříčí nad Sázavou obratem gólově potrestal. Následné posílení naší útočné vozby na úkor obrany pak místo náporu a zvýšeného tlaku na domácí celek vedlo k nebezpečným rychlým protiútokům Čerčan/Poříčí nad Sázavou do volnějšího prostoru. A jelikož při nich byl náš soupeř efektivní a nám se nedařilo téměř nic, po třetím zpackaném závěru zápasu, ve kterém jsme dnes inkasovali v 84. a 87. minutě další dva góly, zůstáváme v tabulce bez bodového zisku.

Sestava: Pepa Chaban – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Pavel Šiňor – Marek Jirásek, Šimon Doležal, Lukáš Bareš, David Müller, Adam Kulhavý – Šimon Bouša, střídající: Patrik Kulhavý, Jakub Ebenstreit