U19: Sokol Jankov – TJ Nespeky 5:4 (1:2)


Po půlhodině hry vedli naši kluci 2:0 a vypadalo to, že dorostenci získají první letošní body. Bohužel po vlastní chybě umožnili domácím snížit, a následně ztratili půdu pod nohama, a po hodině hry byl stav nerozhodný 3:3, a chvilku před koncem 4:4. Bohužel poslední slovo měli domácí, kteří v 90 minutě z pokutového kopu definitivně zlomili utkání ve svůj prospěch a vyhráli 5:4. Náš tým tak i po 5.kole marně čeká na první body.

 

Po první čtvrthodině jsme vedli 2:0. Individuálně se prosadili obvykle spíše defenzivní hráči Vojta Gryc a David Straka. Oba svoje šance zakončili přesnými přízemními střelami k tyči. S našimi rychlými výpady měli domácí dost práce, ovšem další gól jsme nepřidali, byť jsme k tomu byli dvakrát docela blízko po střelách do břevna a tyče. Ve 29. minutě jsme však již poněkolikáté v této sezóně inkasovali naprosto laciný gól, k jehož vstřelení si náš soupeř ani nepotřeboval vypracovat střeleckou příležitost. Dlouhý nákop vypadl brankáři z rukavic a rázem jsme vedli jen o jednu branku. Domácí přidali na obrátkách a zbytek prvního dějství se nesl spíše v duchu oboustranné holomajzny ve středu pole.

Ačkoliv bylo cílem nastoupit na tým Jankova/Ratměřic od první minuty druhé půle s velkým odhodláním a úsilím a převzít otěže zápasu, na hrací ploše by jeden realizaci tohoto plánu těžko hledal. Byli to naopak domácí, kdo tu a tam v povětšinou bídném představení přeci jen nějak zahrozili. Ke vstřelení vyrovnávacího gólu jim stačilo opět málo. Patrně pod mylným dojmem, že bude hra přerušena, jsme polevili v koncentraci a jeden z domácích hráčů míč snadno dopravil za Pepova záda. Po dalším průniku Davida Straky jsme si sice vzali vedení rychle zpět, jenže ne na dlouho. Za chvíli bylo po zaváhání v naší obraně a přesné technické střele z dobré pozice vyrovnáno. Aby toho nebylo málo, v 80. minutě jsme si dali málo vídaného vlastence po odkopu, který místo pryč od naší branky letěl obloučkem zpět do naší sítě. Tak jsme domácím darovali vedení. Náš z velké části slabý výkon v druhém poločase, z kterého jen tu a tam problesklo pár slušných akcí, podtrhla příšerně kopnutá penalta. Míč nejenže přeletěl branku, ale přeletěl i ochrannou síť za ní. Po křídelním úniku Šimona Bouši a jeho tvrdé ráně pod břevno jsme v 83. minutě přeci jen vyrovnali. Ani to však na bodový zisk nestačilo. V poslední minutě základní hrací doby jsme faulovali ve vlastním pokutovém území, domácí na rozdíl od nás penaltu s přehledem proměnili a zvítězili. Tedy další nezvládnutý závěr utkání, navíc dnes se soupeřem, který svoje tři předchozí zápasy prohrál. Máme hodně na čem pracovat.

Sestava: Pepa Chaban – Honza Myslivec, Šimon Doležal, Vojta Gryc, Pavel Šiňor – David Müller, David Straka, Adam Kulhavý, Marek Jirásek – Šimon Bouša, Filip Kordík,

střídající: Lukáš Bareš