U13: Sokol Neveklov – TJ Nespeky 3:9 (2:5)


Mladší žáci zvládli i čtvrtý zápas a po vítězství 9:3 v Neveklově si upevnili první místo v soutěžní tabulce. Třikrát se v zápase trefili Kája Hruška a Jirka Jedlička, dva góly přidal Adam Petrášek a jeden gól padl z kopačky Dominika Lindnera.

V týdnu před zápasem jsme řešili nachlazení a jiné zdravotní indispozice většiny hráčů. To se projevilo i na účasti na trénincích, kdy jsme se scházeli netradičně pouze ve 4 lidech. Společně s avizovanou víkendovou nepřítomnosti některých hráčů hrozilo, zda se budeme schopni sejít alespoň v minimálním počtu a zápas odehrát. Nakonec se zápasu zúčastnilo 10 hráčů, přestože někteří z nich nastupovali ještě ne ve 100% stavu. Během zápasu se ještě  zranil Tomáš V. a Dominik L.

 Do zápasu jsme vstoupili dobře a prvních 6min. soupeře nepustili na naší obranou půlku.  První gól dali ale 7min. domácí, 1:0. Po inkasované  brance jsme znovu převzali iniciativu, ale naše zakončení bylo nedůrazné. Až ve 12min. se prosadil náš nejmladší hráč Adam Petrášek a srovnal na 1:1. Ve 13min otočil v náš prospěch  na 1:2 Dominik L., v 15min.přidal svůj druhý gól Adam , 1:3 a ve 25min. Kája Hruška navýšil na 1:4.  Z převahy našich hráčů vyplynula určitá nezodpovědnost týmu  pracovat poctivě i směrem do obrany. Bránění nechali pouze na obranné dvojici a to soupeř potrestal a snížil ve 26min. na 2:4. V posledních 10min. prvního poločasu se postupně na pozici středního záložníka zranil Tomáš V. a Dominik L. . Proto se tam přesunul Tomáš Jantač a zvládl to s přehledem. V závěru prvního poločasu ve 31.min. upravil na poločasových 2:5 Jirka J., jehož účast byla ze zdravotních důvodů celý týden až do poslední chvíle nejistá. Právě Jirka se během  druhého poločasu rozehrál k velice dobrému výkonu. Byl nebezpečný na pravém křídle a ještě stihnul během druhého poločasu přidat dva góly ( v 38. a 53min.). Zápas se gólově vydařil i Kájovi Hr., který ke své tradiční bojovnosti přidal i efektivitu v zakončení a ke gólu z prvního poločasu přidal v poločase druhém další dva góly (49. a 62min.). A protože jsme soupeři dovolili v druhém poločase skórovat pouze jednou ve 44min., zápas skončil našim vítězstvím 2:9. Bolestivá zranění Tomáše a Dominika  nakonec nebyly tak vážná , jak  na první pohled vypadaly  a oba dva se v průběhu druhého poločasu objevili zpět na hřišti.

Trenér Martin Vošický ke svému hodnocení dodal: „Inkasované góly mě přišly trochu laciné a vzhledem k převaze na hřišti bych si přál vidět více vypracovaných kombinačních gólových příležitostí s kvalitním zakončení. Na druhou stranu bych chtěl hráčům poděkovat, že k zápasu nastoupili, i když nebyli na 100% zdravotně v pořádku a zápas výsledkově zvládli“