B-tým: Posázavan Poříčí n.S. B – TJ Nespeky B 3:5 (0:2)


Ve středu večer se za umělého osvětlení odehrálo v Poříčí třetí kolo poháru OFS Benešov. První poločas byl plně v naší režii a po gólech Hamajdy a Pohořelého jsme vedli 2:0. Ve druhém poločase se hra domácích zlepšila a čtvrt hodiny před koncem soupeř vyrovnal na 3:3. Naštěstí závěr patřil opět našim hráčům a po vítězství 3:5 postupujeme do dalšího kola.

Od úvodních minut jsme měli utkání relativně pod kontrolou. Soupeře jsme do žádných vyložených šancí nepouštěli, naopak my jsme si vytvořili několik velmi nadějných příležitostí, bohužel většinu z nich jsme neproměnili. Až po půlhodině hry se nádherně trefil Štěpán Hamajda, když z velké dálky nasměroval míč do horního rohu poříčské branky. Domácí gólman Tomáš Tichovský se natahoval marně 0:1. O pět minut později byl ve vápně faulován Lukáš Maršoun, a z pokutového kopu zkušeně přidal druhý gól Martin Pohořelý 0:2. Tento stav vydržel až do konce prvního poločasu.

Vstup do druhého poločasu nám rozhodně nevyšel dle našich představ. Na začátku celé akce byla snaha o konstruktivní rozehrávku od gólmana, bohužel jsme míč ztratili, následoval centr před naší branku, kde se na malém vápně prosadil Jaroslav Samko a hlavou snížil na 1:2. Naštěstí hned po třech minutách vrátil našemu týmu dvoubrankové vedení Roman Vojkůvka, který překonal domácího gólmana potřetí a zvýšil na 1:3. Jenže domácí hráči vstoupili do druhého poločasu daleko aktivněji a dostávali se podstatně časněji do zakončení. Po hodině hry dostal hezkou přihrávku za naší obranu pořícký Radek Lebeda, gólman Luděk Rublič proti němu vyběhl, bohužel tam byl pozdě a Lebeda střelou k tyči snížil na 2:3. Vyrovnávací gól na 3:3 trochu zvýšil emoce na hřišti, neboť pomezní rozhodčí Jaroslav Basl signalizoval ofsajd, jenže hlavní rozhodčí Milan Rezek nechal ve hře pokračovat a Ján Pongó stav skóre vyrovnal. Naštěstí to bylo ze strany domácích vše, naopak my si ještě několik šancí vytvořili a dvě z nich v závěru utkání proměnili. V relativně pohledném a divácky zajímavém utkání jsme nakonec zvítězili 3:5 a postoupili tak do dalšího kola OFS Benešov.

 

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře: