A-tým: TJ Nespeky – SK Hvozdnice 2:0 (1:0)


V sobotním utkání hostilo áčko Hvozdnici. Soupeř se v tabulce nacházel o dvě příčky pod námi a doposud získal o dva body méně, než naši hráči. V prvním poločase jsme se ujali vedení po gólu Kučaby a soupeři toho moc nedovolili. Ve druhé půli jsme přežili dvě velké šance hostů a v samotném závěru přidali druhý gól a zvítězili tak 2:0.

V 18. min mohl otevřít skóre Pepa Laštovka, kterého krásně uvolnil Kučaba, ale Pepu ve vyložené šanci vychytal hostující gólman Vašák. O tři minuty později předvedl další skvělé sólo Michal Kučaba, který si převzal míč po autovém vhazování, krátkým driblinkem se prosadil mezi čtyřmi hráči soupeře, a pak levou nohou zakončil na bližší tyč – 1:0. Ještě v průběhu prvního poločasu si oba týmy vytvořily pár slibných příležitostí, ale žádná nebyla natolik velká, aby znamenala záznam do gólových statistik. Tu největší šanci měli hosté v samotném závěru prvního poločasu, když zahrávali rohový kop, ale naštěstí pro nás ji neproměnili.

Hned v úvodu druhého poločasu zahrávali hosté nebezpečnou standardku. K přímému kopu se postavil Jílovský odchovanec Kryštof Kratochvíl a trefil se téměř ideálně. Jenže Nespeky mají v brance Vencu Drážka, který předvedl další skvělý zákrok a míč vyrazil na roh. Po hodině hry jsme měli asi tři dobré příležitosti, ale ve finální fázi to opět nebylo ono. Ovšem daleko od vyrovnání nebyl ani náš soupeř. Nejprve neproměnil tutovou šanci hvozdnický Matěj Tomanec, který si hezky narazil míč se svým spoluhráčem, ale k zakončení použil velkou sílu a míč nasměroval vysoko nad. A tu největší příležitost neproměnil kapitán hostů Lukáš Třešňák, který sice nemohl zakončit lépe, ale Drážek jeho prudkou střelu hlavou mířící do šibenice vytěsnil na mimo branku. V basketbale by asi rozhodčí uznali technický koš, tady hosté zahrávali pouze rohový kop. Definitivní tečku a pojistku v podobě druhého gólu zařídili David Pešta a střídající Roman Vojkůvka. David nejprve prováhal vhodný okamžik pro přihrávku, když mohl Romana poslat do samostatného úniku, ale nakonec se sám prosadil po levé straně a připravil pro Romana tutovku, kterou už snad nešlo neproměnit – 2:0.

Videosestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Hvozdnice najdete zde:

záznam celého utkání Hřebeč – Nespeky najdete zde: